Değirmendere Deresi Dinlenme Tesisleri Törenle Açıldı

Değirmendere Deresi Dinlenme Tesisleri Törenle Açıldı
Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce Reşadiye mahallesinde ıslah çalışmaları tamamlanan derenin dinlenme tesisleri Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen törenle hizmete girdi.

Islahı Devlet Su İşleri tarafından yapılan Reşadiye ve Eminettin Mahallesinde bulunan Değirmendere deresi dinlenme tesisleri, Belediye tarafından tamamlanan rekreasyon çalışmalarının ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Reşat Kasap tarafından yapılan açılış töreninin ardından hizmete girdi.

img_1895-001.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, burada yaptığı değerlendirmede;  “Kent ve şehir estetik demektir. Bu bakış açısı ve bu sloganla şehrimizin çeşitli noktalarına estetik yapıyı ön plana çıkaracak aynı zamanda da hemşehrilerimiz tarafından da kullanışlı olacak bir yapı ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan Rize’ye son gelişinde Sayın Valimizin de bulunduğu ve iki bakanımızın da başkanlığında yapılan toplantılarda şehrimiz Türkiye’de merkez üs olarak belirlenmişti. Derelerin üzerinin açılması konusunda, Sayın Veysel Eroğlu Bakanımızın, özellikle bize üzeri açılan derelerde örnek projeler göstererek ve kendi katkılarını da sunduktan sonra çalışmalarımıza hız kazandırdık. Bu çalışmayı inşallah bütün derelerimizin üstlerinde ve kenarlarında yapmanın gayreti içerisinde olacağız”

img_1894.jpg

Mahalle Muhtarı İrfan Kaya ise yaptığı konuşmada, "Baktığımızda dört dörtlük bir sosyal yaşam alanı oluştu. Bu çalışmanın korunmasının daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Sayın Belediye Başkanımıza ve Park ve Bahçeler müdürümüze çok teşekkürler ediyorum” dedi.

Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinin arasında yer alan dere üzerinde trafiğe kapalı yürüyüş yolunda karşılıklı 10 adet kamelya, dere içi kamelyalar ve yürüyüş yolu aydınlatmaları ile altyapıda 180 metre yağmur suyu hattı ve kanalizasyon hattı, duvar beton kaplamalarının yapıldığı belirtildi.

img_1893.jpg

img_1890.jpg

img_1888.jpg

img_1887.jpg