Dekanımız Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş Kimdir?

Dekanımız Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş Kimdir?
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ilk kadın dekanı olarak RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne ataması yapılan Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş kimdir?

YÖK Genel Kurulu'nun 27. toplantısında devlet üniversitelerine ait 59 fakülteye dekan atamasının yapılmasıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne dekan olarak atanan Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş kimdir? İşte bu sorunun cevabı:

PROF. DR. ZEYNEP YEŞİL DUYMUŞ KİMDİR?

zeynep-yesil-duymus-recep-tayyip-erdogan-universitesi-dis-hekimligi-fakultesi-dekani.jpg01.03.1966 yılında Erzurum’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Erzurum Nene Hatun Kız Lisesi’nde tamamlayıp, 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenim görmeye başladı. 1988 yılında mezun olup, aynı yıl Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1989 yılında doktora eğitimine başlayıp 1994 yılında doktor, 1995 yılında Yrd. Doç. Dr., 1998 yılında doçent, 2004 yılında ise Profesör ünvanını aldı.

01.10.2005 – 03.01.2006   tarihleri arasında The Ohio State University’de Visiting Professor olarak bulundu. Halen Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde profesör olarak Protetik Diş Tedavisi biriminde çalışmaktadır.

İLGİLİ HABERİMİZ

RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin Dekanı Belli Oldu