Delihasan: "Vatandaşlar Yetkililere Seslenerek 'Kaçkar Televizyonumuza Sahip Çıkılsın' Diyor"

Delihasan: "Vatandaşlar Yetkililere Seslenerek 'Kaçkar Televizyonumuza Sahip Çıkılsın' Diyor"
Borcunu ödeyemediği için hafta başından bu yana yayınları kapalı kalan Kaçkar Tv'ye vatandaşların desteği sürüyor.

Başta Karadenizliler olmak üzere yurdun dört bir yanındaki vatandaşlar, biriken uydu kapasite ücretlerini ödeyemediği için Türksat A.Ş tarafından yayınları kesilen Kaçkar TV'nin yeniden yayına başlaması için yetkililerden soruna el atmalarını istiyor.

Yurdun dört bir yanından kendilerine destek mesajları geldiğini belirten Kaçkar TV yetkilileri, biriken borçlarını taksitlendirerek yeniden yayına başlamak için çabalarının olduğunu ancak şu ana hiçbir kurum, kuruluş ve kişiden maddi destek görmediklerini, kredi teminiyle televizyonu yeniden yayına açsalar ve borç yapılandırmaları yapsalar bile bu uydu ücretleriyle ayakta kalmanın mümkün olmadığını belirtti.

osman-delihasan.jpgÖncelikle uydu ücretlerinin ödeyebilecekleri seviyeye inmesi gerektiğini, bunun için yetkililerin konuyu sahiplenmesini ve yerel televizyonların içinde bulunduğu borç batağından kurtulması gerektiğine dikkat çeken Kaçkar TV sahiplerinden Osman Delihasan; yerel televizyonların vatandaşın gözü, kulağı olduğunu ve önemli hizmetler verdiğini ifade etti.

Kapandıkları günden beri izleyicilerden yoğun destek mesajları aldıklarını söyleyen Delihasan, bütün gayretlerinin bu teveccühe layık olmak olduğunu, bunun için bugüne kadar ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ancak artık dayanacak güçleri kalmadığını söyledi.

Yaşadıkları sorunları siyasi yetkililere iletip, onlardan bu konuda yardım ve destek istediklerini belirten Delihasan, bölgenin yeniden Kaçkar televizyonuna kavuşabilmesinin onların vereceği desteğe bağlı olduğunu belirtti.

Öte yandan tv çalışanları da gelişmeleri endişeyle takip etmekteler. Yaklaşık 25 yıldır yayında olan ve bölgenin gelişip, kalkınması için çeşitli hizmetlerde bulunan kuruluşlarının kapısına kilit vurulmasının başta Rize olmak üzere bölge için büyük kayıp olacağını, kendilerinin ise işsiz kalacaklarına dikkat çeken Kaçkar TV çalışanları yetkililerden sorunu çözmelerini bekliyor.