Demiral, Devlet'te O Standı Ziyaret Etti

Demiral, Devlet'te O Standı Ziyaret Etti
Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Gökhan Demiral, vatandaşların organ bağışında konusunda bilgilendirilmesi amacıyla Rize Devlet Hastanesinde kurulan standı ziyaret etti.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Organ bağışı hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikler içerisinde Rize Devlet Hastanesi Organ bağış koordinatörü Uzm.Dr.Mustafa Sakın  ve  sorumlu Hemşire Seyhan Yıldız Ergene tarafından hastanenin poliklinik giriş katında bilgilendirme standı kuruldu.

image-324.jpeg

Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Gökhan Demiral, Tıbbı Hizmetler Başkanı Opr.Dr.Talip Başak, İdari Hizmetler Başkanı Dr.Hakan Görgülü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr.Hasan Türüt, Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Seçkin Karaoğlu kurulan standı ziyaret ederken Genel Sekreter Op. Dr. Gökhan Demiral, organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliğinin organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu söyledi. 

image-323.jpeg

Organ yetmezliğinin önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğunu ifade eden Demiral, organ bağışı ve nakli sayılarının arttırılmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirterek, "Bu konuda bütün eğitim kurumlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmekte olup, amacımız organ bağışçı sayısının daha da yükseltilerek organ ve doku bekleyen hastalarımıza en kısa zamanda organ ve doku naklinin gerçekleştirilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Bu bağlamda ülkemizde her yıl kutlanmakta olan 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası ilimizde de etkin, verimli ve halka ulaşabilen faaliyetlerle değerlendirilecektir" diye konuştu.

image-325.jpeg