Demirözü Barajı Tam Doluluğa Ulaştı

Demirözü Barajı Tam Doluluğa Ulaştı
Bayburt'un Demirözü ilçesinde bulunan ve tarım arazisinin sulanmasında kullanılan 62 milyon metreküp kapasiteli Demirözü Barajı'ndaki su seviyesi yüzde yüze ulaştı.

Geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi oldukça düşen Demirözü Barajı, eriyen kar suları ve yağan yağmurla tam doluluğa ulaştı.

Demirözü ilçesinde 113 bin dekarlık tarım arazisinin sulanmasında kullanılan 62 milyon metreküp kapasiteli Demirözü Barajı'nda artan su seviyesi çiftçinin yüzünü güldürdü.

Yörede çiftçilik yapan vatandaşlar, "Geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle oldukça endişelenmiştik. Bu sene şükürler olsun yağmur da iyi yağdı, barajda doldu. Bu sene daha iyi mahsul alacağımızı düşünüyoruz" ifadelerine yer verdiler.

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.