Demirtaş'tan "Apo heykeli" açıklaması

Demirtaş'tan "Apo heykeli" açıklaması
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceklerine dair sözleri dolayısıyla açıklamada bulundu. İşte o açıklama:

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın heykelinin dikilmesi yönündeki açıklamalarıyla ilgili, "Abdullah Öcalan'ın posteri var diye gençlerin gazlarla, coplarla dövülmesine tepki olsun diye söyledim. Yoksa öyle heykel meraklısı biri değilim” dedi.

Cezaevlerindeki açlık grevinde bulunan tutuklulara destek amacıyla Mardin’e gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevi önünde düzenlenen etkinliğe katıldı. Kızıltepe ilçesinde yaptığı konuşmada terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın heykelinin dikilmesi yönündeki açıklamaları sorulan Demirtaş, soruları yanıtladı. Demirtaş, “Ben öyle heykel meraklısı değilim.

Ama ben alana girmeden önce on binlerce insanın bulunduğu bir yerde sırf Abdullah Öcalan'ın posteri var diye gazlarla, coplarla polisler gençlere saldırıyor. Ben de bunun üzerine bu açıklamalarda bulundum. Kenan Evren darbecidir, binlerce insanın kanında eli vardır. Onun isimini caddele veriyorsunuz, okullara veriyorsunuz, anıtları, büstlerini dikiyorsunuz, ama halkın önder olarak kabul ettiği bir insanın posterini açtınız diye copla, gazla dövüyorsunuz. Buna tepki olsun diye bunu söyledim. Yoksa öyle heykel meraklısı biri değilim” dedi.