Demiryoluna Sahip Çıkmalıyız

Demiryoluna Sahip Çıkmalıyız
Rize Kent Konseyi Genel Sekreteri Hamit Turna, tüm siyasi partilerin Doğu Karadeniz Demiryoluna sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

Turna, yaptığı yazılı açıklamada, demiryolu taşımacılığının güvenilirliğini ve ucuz olduğunu herkesin bildiğini ifade etti.

İleri ülkelerde kent içi ve kentler arası taşımacılığın raylı sistemlerle yapıldığını, Avrupa'da ülkeler arasında da sıkı bir demiryolu ağı oluşturulduğunu ifade eden Turna, şunları kaydetti:

''Ülkemiz petrol yoksunu olmasına rağmen taşımacılık petrole dayalıdır. Asfalt, lastik, yakıt petrole dayalıdır. Bu çelişkiye 'dur' dememiz gerekiyor. Trabzon-Erzincan demiryolunun yapılması için tüm sivil toplum kuruluşları Trabzon'da bir araya gelip çalışmalarını sürdürüyorlar. Proje çalışmalarının da yapıldığı söyleniyor. Rize'de Kent Konseyi Genel Kurulunda bu konu tarafımızdan dile getirildi. Seçim çalışmalarının başladığı bugünlerde herkes bu konuyu dile getirmeli. Özellikle tüm siyası partiler Doğu Karadeniz Demiryoluna sahip çıkmalı, adaylar bu konudaki görüşlerini seçmenlerle paylaşmalıdır.''