Demokrasi Gazisi Murat Daşdemir 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Demokrasi Gazisi Murat Daşdemir 15 Temmuz Gecesini Anlattı
FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine darbeye karşı koymak...

FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine darbeye karşı koymak için sokağa çıkarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden ve açılan ateş sonucu yaralanan Murat Daşdemir, "Hem sağ, hem sol bacağımda hasarlar var. Fakat hiç önemli değil, yine olsa yine vatandaşlık görevimizi yerine getiririz" dedi.

FETÖ mensuplarının 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı koymak için binlerce vatandaş sokaklara döküldü. Darbe girişimine karşı koymak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden ve bu sırada açılan ateş sonucu yaralanan Murat Daşdemir (40), o gece yaşananları anlattı. Olaylar yaşanırken vatandaş olarak evinde duramadığını dile getiren Daşdemir, "O gece evde oturup televizyon izliyorduk. Tabi Gölbaşı bomba sesleri ile yıkılmaya başladı. Ambulanslar yetişmiyordu. Vatandaş olarak bizde bu olaylar yaşanırken evimizde duramazdık. Her ne kadar bu kalkışmadan dolayı televizyonlar alt yazı geçse dahi biz kendimizi dışarı attık. Gölbaşı'nda toplanan bir grupla Ankara'ya hareket ettik" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde askerler tarafından abluka altına alındıklarını anlatan Daşdemir, "Kimse ne yapacağını bilmiyordu. Hiçbir yetkili yoktu. Orada bir grup arkadaşla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde çatışma olduğunu duyduk ve yaklaşık 100 kişilik bir grupla polis barikatını geçerek hızlı bir şekilde hareket ettik. Tam külliyenin önüne gelirken 4 tane askeri zırhlı araç önümüzü kesti. Biz de bu askeri araçları abluka atına aldık. Araçları kullananları etkisiz hale getirmek için mücadele ederken yukarıdan ışıkları kapatılmış bir şekilde devriye uçuşu yapan Skorskyler kalabalığa ateş açtı. Bu sırada da yaklaşık 100 kişilik bir gruptan 50 kişi ölümü göze alarak mücadelesine devam etti. Bu ateş sonucunda ben dâhil olmak üzere birçok kişi yaralanırken, yine birçok kişi de şehit oldu" ifadelerini kullandı.

Açılan ateş sonucu yaralandığını aktaran Daşdemir, "Şu anda vücudumun çeşitli yerlerinde şarapnel parçalarının yanı sıra doku kaybı var. Fakat hiç önemli değil, yine olsa yine vatandaşlık görevimizi yerine getiririz, millet olarak yine elimizden geleni yaparız" diye konuştu.

Demokrasi Gazisi Murat Daşdemir 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Demokrasi Gazisi Murat Daşdemir 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Kaynak:IHA