Demokrasi Nöbeti 8.gününde De Devam Etti

Demokrasi Nöbeti 8.gününde De Devam Etti
15 Temmuz'da FETÖ'nün kalkıştığı darbe girişimine ilk günden itibaren karşı duran Malatyalılar 8'inci günde de meydanları terk etmedi.

15 Temmuz'da FETÖ'nün kalkıştığı darbe girişimine ilk günden itibaren karşı duran Malatyalılar 8'inci günde de meydanları terk etmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları ile meydanları terk etmeyen vatandaşlar yerlere serilen halılarda uyuyor, nöbet yerini terk etmiyor.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün TSK içerisinde gizlenmiş bir grup hain mensubu tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi halkın dik duruşu ile geri püskürtüldü. İlk günden itibaren Malatya'da Hükümet meydanını dolduran vatandaşlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci emrine kadar demokrasi nöbetini sürdürüyor. Gündüzleri işte akşamları meydanlarda olan 7'den 70'e herkes milli iradeye sahip çıkmak için tarihi mücadeleye eşlik ediyor.

Ellerinde Türk bayrakları ile sabahlara kadar meydanları terk etmeyen vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürürken yaşanılan bu destansı mücadele ise fotoğraf karelerine yansıyor. Aileleri ile birlikte demokrasi mücadelesine katılan çocuklar gecenin ilerleyen saatlerinde yerlere serilen hasırlarda uyurken ortaya çıkan bu görüntü ise ilerideki nesillere anlatılacak destansı bir olay olarak akıllara kazınıyor.

Demokrasi Nöbeti 8.gününde De Devam Etti

Demokrasi Nöbeti 8.gününde De Devam Etti

Kaynak:IHA