Demokrasi Nöbetindeki Rizeliler Çay, Simit, Kaşar Peyniri ile Güne Başlıyor

Demokrasi Nöbetindeki Rizeliler Çay, Simit, Kaşar Peyniri ile Güne Başlıyor
FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanına akın eden Rizeliler, Pazartesi akşamı da Cumhuriyet Meydanında toplanıp sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacak.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na akın eden Rizeliler, sabahın ilk ışıklarıyla beraber ikram edilen Rize Simidi, kaşar peyniri ve çay ile kahvaltılarını yaptı.

Ak Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Belediye Başkan Yardımcıları ve partili yöneticiler de yere serilen örtüler üzerine bağdaş kurarak Demokrasi Nöbetindeki hemşehrileriyle günün ilk ışıklarıyla birlikte  kahvaltılarını yaptı. Sabaha kadar süren nöbette yorgun düşenler bazı vatandaşlar temin edilen sedirleri yerlere sererek meydanda uyudu.

demokrasi-nobeti-rize-(11)-001.jpg

ŞEHİTLER İÇİN KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ OKUNDU, DUALAR EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha terk etmediği Cumhuriyet Meydanı’ndaki "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürdü. Bağımsızlığın simgesi Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran, demokrasiye ve milli iradeye hazırladıkları pankartla da sahip çıktığını gösteren vatandaşlar, gece okutulan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile ilahilerin ardından demokrasi şehitleri için dualar ederek tekbir getirdi. Yapılan dualarla demokrasi şehitleri anılırken, olaylarda yaralananlara da acil şifalar dilendi. 

DEMOKRASİ NÖBETİ BU AKŞAM DA SABAHA DEK SÜRECEK

Öte yandan darbe girişiminin 4. Günü bugün (Pazartesi akşamı) da Rizeliler, Cumhuriyet Meydanında toplanıp sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacak.

demokrasi-nobetindeki-rizeliler-cay,-simit,-kasar-peyniri-ile-gune-basliyor.jpg

demokrasi-nobeti-rize-(15).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(12).jpg

demokrasi-nobeti-rize-(13).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(14).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(3).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(1)-001.jpg

demokrasi-nobeti-rize-(2).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(4).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(5).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(6).jpg

demokrasi-nobeti-rize-(7).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(8).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(9).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(10).jpg

demokrasi-nobetindeki-rizeliler-cay,-simit,-kasar-peyniri-ile-gune-basliyor-(1).jpgdemokrasi-nobetindeki-rizeliler-cay,-simit,-kasar-peyniri-ile-gune-basliyor-(2).jpgdemokrasi-nobetindeki-rizeliler-cay,-simit,-kasar-peyniri-ile-gune-basliyor-(3).jpgdemokrasi-nobetindeki-rizeliler-cay,-simit,-kasar-peyniri-ile-gune-basliyor-(4).jpg

demokrasi-nobetindeki-rizeliler-cay,-simit,-kasar-peyniri-ile-gune-basliyor-(5).jpgdemokrasi-nobetindeki-rizeliler-cay,-simit,-kasar-peyniri-ile-gune-basliyor-(6).jpg