Demokratik anayasa bir an önce olmalı

Demokratik anayasa bir an önce olmalı
Sivas il kongresine katılan SP Lideri Kurtulmuş, "Güçlü bir silahlı kuvvetler de lazım, tıkır, adil ve çabuk çalışan bir adalet sistemi de lazım, işlerini iyi yapan bir hükümet de lazım" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Güçlü bir silahlı kuvvetler de lazım, tıkır tıkır, adil ve çabuk çalışan bir adalet sistemi de lazım, işlerini iyi yapan bir hükümet de lazım, millet egemenliğine sahip çıkan parlamento da lazım'' dedi.

Kurtulmuş, Saadet Partisi Sivas İl Başkanlığı'nın Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 4. olağan kongresine katılarak bir konuşma yaptı.

Saadet Partisi'nin Türkiye'nin geçmişinin, tarihinin, medeniyet değerlerinin özetini temsil ettiğini, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğinin adresi bir siyasi hareket olduğunu ifade eden Kurtulmuş, son seçimlerde aldığı oy oranıyla dikkatle dinlenen ve izlenen bir siyasi hareket konumunda bulunduğunu söyledi. Seçim sonrasında yapılan araştırmalara göre, Saadet Partisi'nin aldığı oyların yüzde 70'ini, hayatında ilk defa bir milli görüş partisine oy veren insanların oylarının oluşturduğunu savunan Kurtulmuş, şöyle devam etti: ''Saadet Partisi, o seçim sürecinde toplumun farklı kesimlerince ilgiyle izlendi, dikkatle dinlendi, 'Ne diyor?' diye kulak verildi ve milletimiz oy verdi. Bu seçimlerde milletimiz Saadet Partisi'ni dinledi, 'İşittik' dedi, 'Duyduk' dedi, İnşallah önümüzdeki seçimlerde milletimiz, 'Evet, sizi destekliyoruz, sizinle beraber olacağız, sizinle beraber siyaset yapıyoruz' kararlılığını ortaya koyacaktır. Seçim sonrasında da ifade ettik, bu seçim Saadet Partisi'nin son zor seçimi olmuştur. Allah'ın izniyle, sizlerin gayretiyle, milletimizin desteğiyle bundan sonraki seçimlerin hepsi Saadet Partisi için giderek daha kolay seçimler olacaktır. Ve iktidar partisi için de bu seçim kolay son seçimleri olmuştur. Bundan sonraki her seçimleri daha zor bir seçim olacaktır, giderek işleri daha zorlaşacaktır.''

26 Ekim 2008 kongresinde, ''Türkiye'nin ana muhalefet partisi Saadet Partisi'dir'' dediklerini anımsatan Kurtulmuş, ''Şimdi, 9 ay sonra, 26 Temmuz 2009'da Sivas Kongresi'nde Türkiye'nin iktidar partisi Saadet Partisi'dir. Çünkü başka yolu kalmamıştır'' ifadesini kullandı.

-GÜNDEMİ MEŞGUL EDEN TARTIŞMALAR-

Türkiye'de son dönemlerde ''Ergenekon'', ''darbe planları'', ''belge'', ''sivil-asker-yargı'', ''Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararnamesi'' konularının tartışıldığını hatırlatan Kurtulmuş, ''Şimdi buradaki tartışma ne? Kim, kimin üstünde hakim olsun'' dedi.

''Biz meselenin aslını konuşan bir siyasi hareketiz. Kalkıp da magazin olsun diye, laf olsun diye, torba dolsun diye biz siyaset yapmayız'' diyen Kurtulmuş, şunları söyledi: ''Kim kime hakim olsun? Hükümet mi yargının üstünde hakim olsun, asker mi hükümetin üstünde hakim olsun, yargı mı hepsine birden hükmetsin, bürokrasi mi diğerlerinin üstünde hakim olsun. Hangisi hakim olsun, kim hakim olsun? Şimdi değerli kardeşlerim hükümet dediğin sağ el var sayalım, ordu dediğin sol el, efendim yargı dediğin sağ ayak, parlamento dediğin sol ayak, yani vücudun çeşitli uzuvları. Şimdi biz sağ elimizi, sol elimize kırdıramayız.

Bu bölgede Türkiye'nin güçlü, caydırıcı, sağlam bir Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ihtiyacı vardır, öyle mi? Ancak millet istiyor ki, Türk Silahlı Kuvvetleri, bu topraklarda vatanın birliğini, beraberliğini, bölünmezliğini sağlasın ve Türkiye'yi dışarıya karşı güçlü bir şekilde korusun. Yani siyasete karışmış bir Türk Silahlı Kuvvetleri istemiyor. Bu bölgede işleri tıkır tıkır milletin gösterdiği istikamette yapacak bir hükümete ihtiyaç vardır, bu bölgede millet egemenliğinden başka bir şeye asla prim vermeyecek güçlü insanlardan oluşmuş, güçlü partilerden oluşmuş bir parlamentoya ihtiyaç vardır. Bu bölgede milletin emrinde çalışan, milletin ihtiyaçlarını gören, sağlam bir bürokrasiye ihtiyaç vardır.''

Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bu memlekete sağ el de lazım, sol el de lazım. Güçlü bir Silahlı Kuvvetler de lazım, tıkır tıkır, adil ve çabuk çalışan bir adalet sistemi de lazım, işlerini iyi yapan bir hükümet de lazım, millet egemenliğine sahip çıkan parlamento da lazım, ama hepsi, el de kol da beynin emrinde olacak. Beyin de milletin bizatihi kendisidir. Milleti egemen kılmak da lafla olacak bir şey değildir. Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi, evet Hakimler Savcılar Kurulu'nda hükümet bir şeyler yapıyor, yargı tarafına bir şeyler yapıyor, sivil yargıya asker gönderilsin, o konuda bir şeyler yapılıyor, karşı çıkanlar da oluyor, biz de başından beri diyoruz ki, gelin Türkiye'deki sistemi milletin tam egemen olduğu bir sistem haline getirelim.''

-YENİ VE SİVİL ANAYASA-

Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: ''Türkiye'de milletin onayladığı, bütünüyle milletin seçtiği insanların eliyle yapılacak, bunun içerisinde Anayasa yapıcı bir kurucu meclisin kurulduğu ve referandumla millete verilen, sunulan bir Anayasa reformu ile başlayacaktır işler. Yeni bir Anayasa. Türkiye bütün anayasalarını ya askerin sürgüsünün ucunda yapmış ya da maalesef Avrupa Birliği emretti diye yapmış. Şimdi Sivas halkı, Türkiye'deki milletimiz, öyle bir demokratik olgunluk içerisindedir ki, bu anayasayı bu millet kendisi yapabilecek bir noktadadır. AK Parti'ye milletin emri budur. Bizim ibrazımız da budur.''

Parlamentoyu ve hükümeti, 72 milyonun anayasası olan yeni ve sivil bir anayasayı yapmaya, siyasi partiler yasası, seçim yasası, baraj sistemi, dokunulmazlıklar meselelerini görüşmeye çağıran Kurtulmuş, ''Milletin egemenden, parlamentodan beklediği, sivil, demokratik ve çağdaş bir anayasayı bir an evvel yaparak, milletin iradesiyle bu anayasayı gerçekleştirmektir. Bunu yapmadıkları takdirde, hiçbir şey yapmış olmazlar'' dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasından sonra Halil İbrahim Karademir başkanlığındaki tek liste ile gidilen kongreye, Saadet Partisi genel başkan yardımcıları ile çok sayıda partili katıldı.