Deniz Polisi Senem'i Arıyor

Deniz Polisi Senem'i Arıyor
Rize'nin Fındıklı ilçesinde, dalganın denize sürüklemesi sonucu kaybolan üniversite öğrencisi Senem Kasap'ı (21) arama çalışmalarına kıyıdan devam ediliyor.

Fındıklı'da denize düşen Senem Kasap'ın denize düştükten sonra kayıplara karışmasının üzerinden 9 gün geçti ama henüz kendisinden herhangi bir ize ulaşılamadı.

Fındıklı Kaymakamı Hakan Alkan, yaptığı açıklamada, Merkez Mahallesi sahilindeki rıhtımda, arkadaşlarıyla birlikte yürürken aniden gelen büyük dalgaya kapılarak denize düşen Senem Kasap'ın bulunması için 8 gündür çalışma yapıldığını anımsattı.

Senem'in bulunması için çalışmalara bugün deniz polisi tarafından kıyıdan devam edildiğini ifade eden Alkan, Sahil Güvenliğin arama çalışmalarını tamamladığını belirtti.

Senem'in bulunması için 3 boyutlu kamera ile arama yapılacağını, kamerayı ilçeye getirmek için Valilik tarafından da araştırma yapıldığını kaydeden Alkan, ''Deniz altını gösteren bu kameradan Sakarya Sivil Savunma Müdürlüğünde vardı. Bu kamerada bir sorun varmış. Kameradan Ankara'dan getirmek için Valilik kanalıyla araştırma yürütülüyor. Sayın Valimiz de konuyu yakında takip ediyor ve ilgileniyor. Ayrıntılı bir şekilde denizin dibini tarayan bu kamera, tekneden suyun için sokularak çalışıyor. Senem'in bulunması için Ankara'dan getirilecek 3 boyutlu kamera ile arama yapılacak'' dedi.

Arama çalışmaları süresince Senem'in babası, annesi, ağabeyi, amcası ve diğer yakınlarının ilçeye geldiğini de ifade eden Alkan, şunları söyledi: ''Yapılan arama çalışmalarını yakından takip ettiler. Aile fertlerine sürekli yardımcı olduk. İlçede kalmak isteyenlere yurt binasında kalacak yer tahsis ettik. Yalnız, aslen Derepazarlı oldukları için sabah ilçeye gelip akşam Derepazarı'na dönmeyi tercih ettiler. İlçede kalan diğer yakınlarını da yurt binasında konaklattık. Aileden, ilçeye gelenlerden fenalaşan ve sinir krizi geçirenler de oldu. Bunlar için de sürekli hazırda ambulans beklettik.''