Deniz: Rize Artvin Havalimanı'nda Sezon Bekletilecek Bir Sezon Değil

Deniz: Rize Artvin Havalimanı'nda Sezon Bekletilecek Bir Sezon Değil
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize Artvin Havalimanı seferlerinin bir an önce artırılması gerektiğini ifade ederek “Şu an Rize bölgesine en çok turistin insanların yoğun bir şekilde geldiği bir dönem. Şu anki sezon bekletilecek bir sezon değil.” dedi.

Yaklaşık bir ay önce hizmete giren Rize Artvin Havalimanı’nda sefer sayılarının artırılmaması, saatlerinin düzenlenmemesi ve Ankara ile İstanbul dışında sefer konulmaması eleştirilere konu olmaya devam ediyor.

Rize kamuoyunda Rize siyasetinin bu konuda başarısız olduğu ve havalimanı için gereken önemi göstermediği ifade edilirken, yaz sezonunda konulmayan uçak seferleri nedeniyle vatandaşların Rize yerine Trabzon Havalimanı’nı kullanmak zorunda bırakılmalarının da Trabzon bürokrasisine yenilgisi olarak kabul edilerek sorumlusu olarak gösteriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz de Rize Artvin Havalimanı seferlerinin bir an önce artırılması gerektiğini kaydetti.

Rize’nin her yıl bu aylarda nüfusunun 3-4 katına hizmet verdiğine vurgu yaparak bu nedenle havalimanı seferlerinin acilen düzenlenmesi gerektiğini ve sezonun bekletilecek bir sezon olmadığını kaydeden İl Başkanı Deniz, “Şu an Rize bölgesine en çok turist geldiği, insanların yoğun bir şekilde gelmiş olduğu bir dönem. Şu anki sezon bekletilecek bir sezon değil. Türkiye’nin her yerinden Rize’ye direkt uçuşların bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor” dedi.

İl Başkanı Deniz, “Rize Artvin Havalimanı Türkiye’nin en önemli yatırımlarından bir tanesidir” ifadesinde bulunarak, “Çok ciddi bir yatırım yapılmış, devletin kaynakları oraya aktarılmış. Havalimanı yaparken bir bölgesel ihtiyacı karşılamak için yapıyorsanız bölgesel ihtiyacı karşılayacak ulaşımı artırmanız gerekmektedir. Havalimanına ulaşım, havalimanının bölgenize gelmenizi sağlayacak seferlerin oluşturulması gerekiyor. Tekraren söylüyorum şu anki sezon bekletilecek bir sezon değil. Antalya’dan, İzmir’den, Ankara’dan, Bursa’dan Kocaeli’den kısacası buraya yoğun olarak gelebilecek her yerden seferlerin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Çünkü çok büyük bir pist alanına sahip. Pist uzunluğu 3 km olan bir yer. Alanı ona göre geniş olan bir yer. Bu tür seferlerin muhakkak bir an önce konulması gerekiyor. Siz bu seferleri 3 ay sonraya koyarsanız randıman alamazsınız çünkü yolcu sayısı azalmış olur. Şu an Türkiye’nin her yerinden Rize’ye direkt uçuşların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Rize’de şu açıdan çok önemli. Rize bölgesine en çok turist geldiği dönem. İnsanların yoğun bir şekilde gelmiş olduğu bir bölge onun ayarlanması gerekiyor. Ayrıca geliş gidiş uçuş saatlerinin talebi karşılayacak şekilde olması gerekiyor. Kafanıza göre bir saat belirlerseniz vatandaş bir başka havalimanına yönlendirilir. Bu konuda biz her zaman yapılacak çalışmaların hepsine destek veririz. Sonuçta Rize Artvin Havalimanı bizim havalimanımız.” diye konuştu.

Rize Artvin Havalimanına gelen uçakların arıza oranlarının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek bunda farklı bir şey olmasını düşünmek istemediğini kaydeden İl Başkanı Deniz, “Bu çok ilginç bir olay. Yeni açılan bir havalimanına koymuş olduğunuz uçaklar niye bu kadar çok sık arızadan dolayı rötar yapıyor? Bunda farklı bir şey olup olmadığını düşünmek istemiyoruz ama daha çok özenin gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bu aynı zamanda havalimanının marka değerini düşüren bir olaydır. Düşünebiliyor musunuz sefer sayınız sürekli aksıyor, rötar oluyor. İnsanlar bir süre sonra gelmek istemeyebilir.” dedi.

Deniz, kamuoyunda Rize Artvin Havalimanına gereken önemin verilmediği imajı olduğunu ve aradaki fiyat farklılıklarının da giderilmesi gerektiğini ifade ederek, “Trabzon Havalimanı ile Rize Artvin Havalimanında bazı fiyatlarda farklılıklar var. Özellikle Business Class seyahatlerde 400 TL’ye kadar çıkabilen farklılıklar var. Bunların hepsinin düzenlenmesini ve havalimanları arasında bir adaletin sağlanmasını istiyoruz. Nasıl ki Türkiye’nin her yerinde adalet talebimiz var, ekonomide adalet, sağlıkta adalet, eğitimde adalet, hukukta adalet bunun gibi havalimanları arasında da bir adaletin inşa edilmesi gerekiyor ve Rize Artvin Havalimanı’na bence gereken önemin verilmediği bir imaj var. Bu imajın bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Çünkü çok ciddi bir devlet yatırımı var. Bu devlet yatırımını karşılayacak bir akış programlamasının yapılması gerekiyor. Havalimanı ile ilgili her türlü olumsuzlukla havalimanının hem marka değerini düşürürsünüz hem de insanların o havalimanına yönlenmesini engellemiş olursunuz” şeklinde konuştu.

saltuk-deniz-chp-rize-il-baskani-002.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
22 Yorum