Deniz Sahte Anzer Balına Dikkat Çekti, Ön Sipariş Uyarısında Bulundu

Deniz Sahte Anzer Balına Dikkat Çekti, Ön Sipariş Uyarısında Bulundu
Coğrafi Anzer Balı (http://cografianzerbali.com) işletme sahibi Fatih Deniz, piyasada çok fazla sahte bal olduğunu ve tüketicilerin sağlıklı Anzer Balı tüketmeleri için ön sipariş zamanını geçirmeden Anzer Balını satın almaları gerektiğini kaydetti.

Dünyanın en çok çiçek çeşidine sahip Rize'nin Anzer yöresinde, 2 bin 300 ile 3 bin rakım arasında üretilen ve sağım işlemlerine başlanılan Anzer Balı analiz için Hacettepe Üniversitesi'ne gönderildi.

Bahar ayları başında Anzer Yaylasındaki kovanları yerleştiren ve bakımlarını tamamlayıp üretime hazır hale getiren arıcıların, İngiliz-Alman botanikçilerin yaptığı araştırmalarda 80-90 arası endemik olmak üzere toplam 4500-5000 çeşit çiçeğin bulunduğu yöredeki bal üretimi gerçekleşti. Anzer balı üretimini tamamlayan arıcılar, ballarını analiz ve tüm yasal testleri geçmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı denetiminde, Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesine ulaştırdılar.

Alınan numunelerin gerekli tüm yasal testleri geçmesi ve "Gerçek Anzer Balı" olarak doluma uygun görülmesi ile yine Tarım ve Orman Bakanlığı denetiminde yasal dolum ile mühürlenip, coğrafi işaret konularak tüketicilerin alımına sunulacak.

fatih-deniz-anzer-balinin-turk-patent-ve-marka-kurumu-tarafindan-2021-yilinda-cografi-isaret-aldigini-belirtti-cografi-anzer-bali-cografianzerbali-com-002.jpg

Coğrafi İşaret Önemli

Anzer Balının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2021 yılında coğrafi işaret aldığını belirten Coğrafi Anzer Balı (http://cografianzerbali.com) işletme sahibi Fatih Deniz, piyasada çok fazla sahte bal olduğunu, tüketicilerin gerçek Anzer Balını, Tarım ve Orman Bakanlığı denetiminde dolumu yapılmış, kooperatif üyesi iş yerlerinden temin etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

2022 Anzer Balı Fiyatı 2000 TL

Coğrafi işaretli Anzer Balının 2022 yılında 1 Kg fiyatının 2.000 TL olarak belirlendiğini söyleyen Deniz, “Arıcılarımız, Anzer Yaylasında bu sene verimli ve güzel bir sağım yılı gerçekleştirdi. İnşallah 2022 yılı tüm bal severler için sağlıklı ve güzel bir yıl olarak devam eder. Anzer Balı 2022 fiyatı 1 Kg 2000 TL olarak hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Anzer Balı sadece yöremiz Rize/Anzer bölgesinde üretilen ve özellikleri bakımından çok fazla taklidi, sahtesi satılan bir bal. Tüketicilerimizden ricamız, Anzer Balını güvenilir ve resmi satış belgesi olan, coğrafi anzer balı satışı yapan işletmelerden temin etmeleridir." dedi.

Ön Sipariş Uyarısı

Anzer Balı sınırlı üretim ile üretilen, belli bir kotası olan bir baldır diyen Fatih Deniz, "Ön sipariş ile web siteleri veya iş yerleri aracılığı ile sipariş alıyoruz, bu sene Anzer Balına talep büyük, 1 tona yakın sipariş aldık, tüketicilerin kesinlikle gerçek, sağlıklı Anzer Balı tüketmeleri için, sınırlı üretimi olan Anzer Balını ön sipariş zamanını geçirmeden satın almaları gerekiyor, ön sipariş Anzer Balları Eylül ayı sonu gibi tüketicilerimize ulaşmış olacaktır." diye konuştu.

fatih-deniz-anzer-balinin-turk-patent-ve-marka-kurumu-tarafindan-2021-yilinda-cografi-isaret-aldigini-belirtti-cografi-anzer-bali-cografianzerbali-com-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
10 Yorum