Deniz: Vatandaş Eskiden Kiloyla Aldığını Taneyle Almakta Zorlanıyor

Deniz: Vatandaş Eskiden Kiloyla Aldığını Taneyle Almakta Zorlanıyor
Cumhuriyet Halk Partisi Rize Milletvekili Aday Adayı Saltuk Deniz, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ile seçim çalışmalarına devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili Aday Adayı Saltuk Deniz, vatandaşın geçim zorluğu yaşadığına ve hayat pahalılığının çiftçiden tüketiciye, sanayiciden ihracatçıya her kesimi olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, vatandaşların eskiden kiloyla aldığını taneyle almakta zorlandığını söyledi.

Rize merkezde esnaf ziyaretlerinde bulunan CHP önceki dönem il başkanı ve Rize milletvekili aday adayı Saltuk Deniz, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığına dikkat çekerek, ekonomik pahalılığının çiftçiden tüketiciye, sanayiciden ihracatçıya her kesimi olumsuz etkilediğini ve vatandaşların eskiden kiloyla aldığını taneyle almakta zorlandığını kaydetti.

Deniz, açıklamasında emeklinin, asgari ücretlinin maaşlarının yetmediğini ifade ederek, “Vatandaşımız eskiden kilo ile aldığı sebze meyveyi taneyle almakta zorlanıyor. Hayat pahalılığı çiftçiden tüketiciye, sanayiciden ihracatçıya herkesi olumsuz etkiliyor. Emeklinin, asgari ücretlinin, memurun maaşı yoksulluk sınırının altında kaldı. Esnaf kepenk kapatıyor.” dedi.

Esnaf ziyaretine katılan CHP Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ise, tarımsal girdi fiyatlarının, üretim maliyetlerinin artmasının gıda fiyatlarında aşırı yükselmeye neden olduğuna işaret ederek, “Türkiye ekonomisinde işsizlik artarken, istihdam düzeyi düşüyor. Gelir dağılımı bozuldukça, yoksulluk derinleşiyor. Günü kurtarmaya yönelik, ithalatı destekleyen yaklaşımlarla yoksulluk bitirilemez. İthalata bağımlı olmayan, kısa vadeli dış kaynağın beslediği tüketim yerine yatırım, istihdam ve verimlilik artışıyla gelişen, fiziki, sosyal ve teknolojik altyapısı hızla yenilenen, küresel pazarlarda rekabet gücü artan bir ekonomik düzen kurulmalıdır.” dedi.

cumhuriyet-halk-partisi-chp-rize-milletvekili-aday-adayi-saltuk-deniz-beraberinde-merkez-ilce-baskani-necati-topaloglu-ile-secim-calismalarina-devam-ediyor-2.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chp-rize-milletvekili-aday-adayi-saltuk-deniz-beraberinde-merkez-ilce-baskani-necati-topaloglu-ile-secim-calismalarina-devam-ediyor-3.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chp-rize-milletvekili-aday-adayi-saltuk-deniz-beraberinde-merkez-ilce-baskani-necati-topaloglu-ile-secim-calismalarina-devam-ediyor-1.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chp-rize-milletvekili-aday-adayi-saltuk-deniz-beraberinde-merkez-ilce-baskani-necati-topaloglu-ile-secim-calismalarina-devam-ediyor-4.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17 Yorum