'Denize düşen Kemal, Demirel'e sarılır'

'Denize düşen Kemal, Demirel'e sarılır'
Başbakan Erdoğan 12 Haziran seçim çalışmaları kapsamında memleketi Rize'de düzenlenen mitingin ardından Giresun mitinginde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, Giresun mitinginde halka şu şekilde seslendi;

12 Eylül halk oylamasında büyük Türkiye'ye, ileri demokrasiye, verdiğiniz büyük destekden olayı öncelikle size şükranlarımı sunuyorum. Siz hiç bir zaman bu kardeşinizi yanlız bırakmadınız, hiç bir zaman siz bu Karadeniz'li kardeşinizden hayır dualarınızı eksik etmediniz. Giresun bu hareketten, AK Parti'den desteğini hiç esirgemedi Allaha şükür bizlerde bugüne kadar sizlere hiç mahçup olmadık, olmayacağız. Biz sizden aldığımız emanetin gereğini yerine getiriyoruz, biz size efendilik için değil hizmetkar olmak için bu yola koyulduk.

AK Parti'nin rotasını ben, Ahmet, Mehmet değil millet çizdi. AK Parti, çetelerin, seçkinlerin sadece Ankara'nın, İstanbul'un istediği değil topyekün Türkiye'nin, 81 vilayetin, vatan topraklarının partisidir. Biz bir bölgeden oy alarak iktidar olmadık, belli bir etnik unsurun oyunu alarak iktidar olmadık. Bize 81 vilayetimizin, 80'i milletvekili verdi ama diğerlerinde böyle birşey var mı? Onlar benim milletimi tamamıyla kucaklayamadılar, vatan topraklarının tamamını kucaklayamadılar ama AK Parti bunu başardı. Biz Afyonkarahisar'da yola çıkarken şunu dedik AK Parti etnik milliyetçilik yapmayacak, bölgesel milliyetçilik yapmayacak, dinsel milliyetçilik yapmayacak bugüne kadarda yapmadık çünkü bizim kitabımızda ayrımcılık yoktu olmayacaktı. Biz, Türküyle, Lazıyla, Kürtüyle bugüne geldik ve kapımızı kimseye kapatmadık gücümüzü milletten aldık.

ANKARA'DAN SİLİVRİ'YE TÜNEL KAZANLARDAN OLMADIK

Biz Ankara'dan Silivri'ye tünel kazanlardan olmadık, Ergenekoncularla elele olanları görüyorsunuz değilmi? Birtane profesör bayan İstanbul Zincirlikuyu mezarlığının önünden geçerken bir ayet görüyor ne diyor o ayette; Her nefis ölümü tadacaktır' peki bu bayan ne diyor; Çok tiksindirici' diyor. Yani sen profesör olabilirsin ama profesör olman herşeyi bilmen anlamına gelmez, sen bir ilim kadını olabilirsin ama ilim kadını olman herşeyi bilmen anlamına gelmez belli ki bunlar Yunus'un yolundan geçmemiş. Ey profesör ilim sahibi olmuşsun ama irfan sahibi olamamışsın, ilim sahibi olmak başka, irfan sahibi olmak başka. Bu heralde İstanbul büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş'ın sözü sandı herhalde kafayı oraya taktı, nasıl bir ruh hali içinde olduklarını görüyorsunuz. CHP yıllardır kendisine en ağır hakaretleri eden emekli siyasetçilerlede bu ara kol kola girdi. CHP Bugüne kadar avukatlığını yaptığı çetelere bugünde kol kanat gerdi, MHP kendi geçmişini bir kenara bırakıp CHP'nin yedeğinde siyaset yapmayı tercih etti. 12 Eylül'de olduğu gibi aynı safta buluştular CHP, MHP, BDP, TKP, AK Parti'yi hedefe koydular oradan top atışı yapıyorlar ne yaparsanız yapın biz milletle beraberiz, bizim çetelerle, terör örgütleriyle işimiz yok biz milletimizle doğduk, milletimizle yürüyoruz.

CHP YAPILANI BOZMAKTAN BAŞKA BİRŞEY YAPMIYOR

Karadeniz bugün bir başka güzel, az önce Rize bambaşka güzeldi geldim Giresun'a bambaşka güzel. İnanıyorum ki sizler 12 Haziran'da bir kez daha AK Parti'yi Giresun karşılamasıyla karşılayacaksınız. Bugün 14 Mayıs, 14 Mayıs'ın siyaset tarihimizde özel bir yeri var, Türkiye'de gerçek anlamda ilk çok partili demokratik seçim 14 Mayıs 1950'de yapıldı ve millet yeter söz milletindir diyerek merhum Adnan Menderes'i tek başına iktidara taşıdı. 10 yıl boyunca bu millete en büyük hizmetleri yaptı ancak 1960'ta bir müdahaleyle Menderes'i başbakanlık koltuğundan indirip idam ettiler. İdamın arkasında kimler var biliyorsunuz CHP'nin o zamanki milli şefi müdahalecilere 'emrinizdeyim' diyerek tekmil verdi. CHP darbe partisidir, demokratik yoldan tek başına şu CHP tek başına iktidara gelemedi, hiç bir zaman benim milletimle içiçe olamadılar bu ülkede de taş üstünde taş koymadılar. CHP yapılanı bozmaktan başka hiç bir siyaset tarzı gütmemiştir. Bugünde yapılanı bozma derdindeler.

3.20110514230840..jpg

CHP'liler Şükrüye teyzeye soruyorlar gezerken seçim zamanı teyzemizin cevabı çok ilginç; Ey oğul, kabaktan çorbayı Halk Partisi zamanında yapardık, şimdi biz bunları hayvanlarımıza veriyoruz' CHP işte budur. Bir bakmışsınız milli şefleri Hitleri destekliyor, bir bakmışsınız Aziz Nesin'in kitaplarını yasaklıyor, bir bakmışsınız ezanı Türkçe okutuyor. CHP ne diyor bu ülkede ezan CHP sayesinde okunuyor, benim milletim, büyüklerim hepsi ezanın kimin döneminde nasıl yasaklandığını iyi bilir. 1941, Menderes merhum geldi, tanrı uludur'u kaldırdı, Allahu Ekber, Allahu Ekber'e yeniden döndürdü. Yakın siyasi tarihide bilmiyor Kılıçdaroğlu, darağacına gidenlere bakmışsınız seyirci oluyor, bir bakmışsınız milleti kandırıyor. 14 Mayıs 1950 bu ülkede nasıl demokrasi bayramı olduysa şimdi yeni bir bayramın arefesindeyiz şimdi ustalık dönemine başlıyoruz.

Geldiğimizde bu ülkede bizim milli gelirimiz 230 milyar dolardı, şimdi 740 milyar dolar oldu bu rakamlara durup dururken gelmedik gece gündüz çalıştık buralara geldik. Türkiye'nin kamu net borç stoku milli gelire oranı yüzde 61'di şimdi düştü, düştü yüzde 25 oldu. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü şimdi ise yüzde 7,8 sizi çok aldattılar, aldatmaya gayret ettiler bu faiz kimin cebinden çıkıyordu? Giresun'lu kardeşimin cebinden çıkıyordu arada ki fark şimdi yüzde 55 aradaki faiz şimdi benim halkımın cebinde kalıyor. Şimdi size bazı örnekler vereceğim, 2002 MHP, DSP, ANAP iktidarı un o zaman 0,95 kilosu ne kadar alınıyordu? 194 kilo asgari ücretle şimdi Nisan ayı sonu itibariyle 337 kilo alınıyor artış yüzde 74, pirinç 2 lira ve 92 kilo alınıyordu şimdi 136 kilo alınıyor. Çay, 5,8 lira 32 kilo alınıyormuş, şimdi 49 kilo artış yüzde 53, toz şeker 1,6 lira 115 kilo alınıyormuş şimdi 242 kilo artış yüzde 110. Bunlardan daha güzel örnek olmaz herhalde, Karadeniz sahil yolunu geldik partimizi yeni kurmuştuk 5 yılda burayı bitireceğiz dedik ve bitirdik. Bizden öncekiler 15 senede bunun yüzde 15'ini yapmıştı ve zor kısmı bizdeydi 12 tane tünel yaptık, dağları biz deldik. Buraya gelenler hep bize Giresun üniversitesi kurulacak diyorlardı kurmadılar, biz sözümüzde durduk ve kurduk değilmi? Bu bizim sözümüzdü ve yaptık. Şimdi bununlada kalmadık bize bir taleple geldiniz Giresun'a Ordu'yla birlikte kullanacağı bir havaalanı bu sözü verdik, verdiğimiz gibi küçük bir gecikmeyle de olsa 4 Mart'ta ihaleye çıkıldı şuanda ihalede 7 konsorsium bu işi almaya hak kazandı. Sizin birde Eğribel geçitine tünel yapılması talebiniz vardı bu 40 yıllık hayaldi biz bu hayali gerçeğe dönüştürüyormuyuz? Şuanda ihalesi yapıldı, Eğribel tünelini bitirecek Giresun'u hızlı, güvenli şekilde Sivas ve Erzincan'a bağlayacağız.

Fındık konusunun Trabzon, özellikle Giresun için hayati olduğunu biliyorum 8,5 yıldır fındık üreticisini mağdur etmedik. Biz geldiğimizde fındığın kilosu 1,5 liraydı bugün 4,5 liraya kadar yükseldi. Giresun'u da özellikle gelipte burada kuru sıkı atan siyasetçilere karşı dik durmaya davet ediyorum. Biz ödemelerde bile en ufak bir ödemeye suistimal vermedik, öyleyse ben sizden gerçekten bu istismarcılara gereken dersi vermenizi istiyorum. Ülkemize kazandırdığımız hizmetlerden 81 vilayetimizle beraber Giresun'da her anlamda faydalandı. Eğitimde, bütün ülkede 163 bin derslik yaptık, Giresun'da ki çalışmaları tamamladık. Giresun'a 6 bin 531 adet bilgisayar gönderdik, kitapları bedava verdik. İlköğretim, ortaöğretim ayrımı yapmadık. 600 Lirayı bay Kemal nereden verecekse bu yaptıklarımız sadece eğitimde onu çoktan aşıyor ve geçiyor. Her öğrenciye şimdi elektronik kitap veriyoruz, akıllı tahtaya geçiyoruz. Bunları ücretsiz olarak yapacağız, Amerika'da George, Almanya'da Hanz, Helga bu imkanlardan faydalanıyorda benim Giresun'da Ahmetim, Mehmetim, Fatmam, Ayşem neden faydalanmasın bundan.

8 yıl SSK'da kaldın Kılıçdaroğlu batırdın SSK'yı baktın bu iş olmuyor çekildin gittin, 99'da merhum Ecevit'e gittin, Ecevit başarısız biri olduğu için 'veto' etti. Bana diyor ki gel televizyona çıkalım, Kılıçdaroğlu'ndan önceki genel başkanda TV'den başka birşey söylemedi, malesef o çok sevdiği kameralar Baykal'ın sonun getirdi. Nedir bu televizyon aşkı, kamera aşkı,  sen daha çıraklık eğitimini almadın, bu işlere yeni başladın sen önce milli şefinin dizinin dibine otur oradaki eğitimini bitir.

Başbakan Erdoğan ardından ülke genelinde yapılan sağlık, eğitim ve adalet çalışmalarını anlattıktan sonra miting konuşmasını sonlandırdı.

2.20110514230857..jpg