Denizli RTEÜ Öğrencileriyle Buluştu - VİDEO İZLE

Denizli RTEÜ Öğrencileriyle Buluştu - VİDEO İZLE
Ç.Rizespor A.Ş. Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

FİFA U-20 Dünya Kupası Gönüllüler Toplantısı Milli Takımlar Eski Teknik Direktörü ve Ç.Rizespor A.Ş. Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve TFF Gelişim Projeleri ve Grassroots Sorumlusu Serbülent Şengün'ün katılımı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Daha çok öğrencilerle soru cevap şeklinde geçen toplantıya öğrencilerin yoğun ilgisi vardı. Programa Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Midilli, Üniversite Genel Sekreteri ve Ç.Rizespor A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Köroğlu, Daire başkanları, Basın-Yayın, Halkla İlişkiler Sorumlusu Taner Erol ve Ekibi katıldı. Toplantı Ç.Rizespor A.Ş. Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve TFF Gelişim Projeleri ve Grassroots Sorumlusu Serbülent Şengün’e Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi şiltlerinin ve çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.

mustafa-denizli-rteude-7.jpg

mustafa-denizli-rteude-4.jpg

Toplantı, 21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında ülkemizde gerçekleştirilecek olan FİFA U-20 Dünya Kupası maçları hakkında bilgi vermek ve tanıtım yapmak amacıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Midilli, konuşmasında; “Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli teknik adamlardan biri olan ve teknik adamlık görevine Ç. Rizesporumuzda devam eden Mustafa Denizli, ülkemiz futbol anlayışında yapılamaz denilenleri yapmış ve tabuları yıkmıştır. Rizemize ve Üniversitemize hoş geldiniz. ” dedi.

TFF Gelişim Projeleri ve Grassroots Sorumlusu Serbülent Şengün, FİFA U-20 Dünya Kupası’nın Türkiye’de futbol adına yapılan en önemli organizasyon olduğunu vurguladı ve kısa bir tanıtım yaptı. Tanıtımın ardından gönüllülerin katılımının hem şehir hem de ülkemiz açısından önemli olduğunu vurguladı. 

mustafa-denizli-recep-tayyip-erdogan-universitesinde.jpg

Ardından Ç.Rizespor A.Ş. Teknik Direktörü Mustafa Denizli kürsüye çıkarak dünyadaki bütün önemli futbolcuların U-20 dünya kupasında kendisini gösterdiğini belirtti ve geleceğin yıldızlarının da Rize’de oynanacak maçlarda ortaya çıkabileceğini söyledi. Bunun hem ülkemiz hem de küçük ve şirin bir kent olan Rize için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak bu gibi organizasyonlara gönüllü katılımın çok önemli olduğunu ve bunun bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin FİFA U-20 Dünya Kupası'ndan yüzünün akıyla çıkması halinde bunun bir sonraki aşaması olan Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası veya olimpiyatlar için veri olarak kabul edilebileceğini söyleyen Mustafa Denizli, “U-20 Dünya Kupası'nda ülke olarak bir sınav vereceklerini ifade ederek; "Çok kapsamlı, çok detaylı bir dönem bizi bekliyor. Bu bizim için bir ülke sınavıdır. Bu bir Rize sınavı değildir. Buradan yüzümüzün akıyla çıkacağız. Hem takımımızı destekleyeceğiz, hem gelen misafirlere olağanüstü ve saygı da kusur etmeden hizmet edeceğiz. Bunları yapacak nitelik Türk insanının genlerinde var”, dedi.

DENİZLİ'Yİ ZORA SOKAN SORU !

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Midilli, Denizli’ye bir çok takımı şampiyon yaptığını hatırlatarak bu şampiyonluklardan kendisinin en fazla hangisine sevindiğini sordu. Denizli soru karşısında, “Sayın Rektör vekilim. Bu sorunun esası şudur. Şunu sorabilirdiniz. 'Hocam kırk katır mı kırk satır mı' dedi. Salondaki dinleyenler ile Denizli’de kahkahaya boğuldu. Denizli konuşmasına, “Az önce burada benim 1 dakikalık hayatım geçti. Burada kullanacağım her kelime aleyhimde delil olarak kullanılacağı için dikkat ediyorum. Aramızda kalsın. Federasyon büyük bir çaba harcamış. Benim bekraundumu sizlere ulaştırmak için. Neler yapmışım diye. 20 yıllık futbolculuk hayatım içerisinden bir tek Beşiktaş’a attığım frikik golünü bulmuşlar. Bu sorunun cevabından kaçış yok. Kaçmaya çalışıyorum ama size bazı ipuçları verdim. Siz olsanız bu kürsüde bu soruya hangi cevabı verirdiniz" seklinde devam ederek en fazla Beşiktaş’a yaşattığı şampiyonluğa sevindiği imasında bulundu.

mustafa-denizli-rteude-1.20130306183624.jpg

Mustafa Denizli, Galatasaray'da görev yaptığı sırada ikamet ettiği binanın kapıcısı ile yaşadığı bir anıyı şöyle anlattı; "Galatasaray'dayım. İşler iyi gidiyor. Sonra bir iki mağlubiyet aldık. Bir gün evden çıkıyorum önümü kapıcı kesti, 'Maçta bunu bunu niye oynatmadın?' diye sordu. 'Öyle icap ediyordu' diye yanıtladım. İki gün sonra bir daha yolumu kesti, 'Hocam bu hafta bunları oynat' dedi. Bende 'İyi' dedim. Oynadık maçı, yine mağlup olduk. Yine yolumu kesti ve 'Bunları niye oynattın?' dedi. Bunun üzerine, 'İkisini de sen söylemiştin zaten' diye cevap verdim. Günlerce sürdü gitti. Salon perdesini kapattım. Aradan bakıyorum. Kapıcı servise çıksın ya da markete gitsin de, ben atlayayım arabaya. Deparla evden çıkıyorum. Futbol konusunda herkesin bir görüşü var." Bu sözler salonda öğrenciler arasında kahkaların atılmasına neden oldu.

Program boyunca Mustafa Denizli’nin sözleri sık sık alkışlarla kesildi. Denizli’nin Ç.Rizesporun süper lige çıkması konusunda gelen soruya verdiği, “onun için buradayız, iki-üç hafta daha bekleyin” şeklindeki cevap ise uzun süre ayakta alkışlandı.

Öğrenciler Mustafa Denizli ile hatıra fotoğrafı çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Program çıkışında FIFA U-20 Dünya Kupası Maskotu “Kanki” ile de resim çektiren öğrenciler, organizasyonun çok başarılı olduğunu, üniversite yönetimine, Mustafa Denizli hocaya ve Serbülent Şengün beye müteşekkir olduklarını söylediler.

mustafa-denizli-rteude-12.jpg

mustafa-denizli-rteude-11.jpg

mustafa-denizli-rteude-10.jpg

mustafa-denizli-rteude-9.jpg

mustafa-denizli-rteude-8.jpg

mustafa-denizli-rteude-6.jpg

mustafa-denizli-rteude-5.jpg

mustafa-denizli-rteude-3.jpg