Deprem Bölgeleri İçin Rize’de Yardım Kampanyası Başlatıldı

Deprem Bölgeleri İçin Rize’de Yardım Kampanyası Başlatıldı
Rize Valiliği, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla kentte yardım kampanyası başlatıldığını bildirdi.

Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde ve Kahramanmaraş’ın Elbistan İçesinde saat 13.24'de 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiştir. Depremler; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildiği ifade edilerek, deprem bölgesine ulaştırılacak yardım malzemeleri için Rize’de Afet Koordinasyon Merkezleri oluşturulduğu ve yardım kampanyasının başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, AFAD Başkanlığı ile organize edilen yardım kampanyasının Rize İl merkezinde İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Paşakuyu Mahallesi Sağlık Kompleksi Yanı) ile Sahil Otoparkında (Çay Bardağı Yanı), ilçelerde ise Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezlerinin bu amaçla faaliyete geçirildikleri kaydedilerek, “Afet bölgelerinde ilk olarak ihtiyaç duyulan tüplü ısıtıcı, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen ve temizlik maddeleri, iç ve dış giyim, kuru gıda gibi malzemelerin bu alanlarda toplanıp AFAD koordinasyonunda ihtiyaç bölgelerine sevki sağlanacaktır. Nakdi Yardımlar için AFAD Başkanlığınca bildirilen ve aşağıdaki linkte yer alan hesaplar kullanılacaktır.” denildi.

Açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi: “Depremler sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen iyileştirme çalışmaları, AFAD koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşları ile STK’larımızın iş birliğinde devam etmektedir.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Kilis ve civar illerde sürdürülen iyileştirme ve hayatın normale döndürülmesi çalışmalarına destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızdan da Başkanlığımıza çok sayıda yardımda bulunma talebi gelmektedir.

Bahse konu talepleri karşılıksız bırakmamak adına, afetzede vatandaşlarımıza destek olmak isteyen bağış sahipleri için Başkanlığımızın deprem bağışı hesap numaralarını aşağıda paylaşma gereği duyduk.

Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, 'DEPREM' yazarak 1866’ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL'dir) ya da aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir.

Not: ’EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gerekmektedir.’” ifadelerine yer verildi.

rize-valiliginden-deprem-bolgeleri-icin-yardim-kampanyasi-1.jpgrize-valiliginden-deprem-bolgeleri-icin-yardim-kampanyasi-5.jpgrize-valiliginden-deprem-bolgeleri-icin-yardim-kampanyasi-2.jpgrize-valiliginden-deprem-bolgeleri-icin-yardim-kampanyasi-3.jpgrize-valiliginden-deprem-bolgeleri-icin-yardim-kampanyasi-4.jpgrize-valiliginden-deprem-bolgeleri-icin-yardim-kampanyasi-6.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.