Derede Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Sürüyor

Derede Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Sürüyor
Artvin'in Şavşat ilçesinde 3 gün önce serinlemek için girdiği derede kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor. Gencin ailesi ise Başbakan Erdoğan’dan gencin bulunmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine akraba ziyaretine giden 4 kişi, dönüş yolunda Ortaköy köyü mevkisinde araçlarını durdurarak mola verdi. Bu sırada serinlemek için Şavşat Deresi'ne giren Sürmeli Eremler (26) suda kayboldu. Erzurum'dan çağrılan 4'ü dalgıç 8 kişilik arama kurtarma ekibi, bölgeye gelerek genci arama çalışmalarına başladı. Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Artvin İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı Ortaköy Jandarma Karakol Komutanlığı’ndan arama kurtarma ekibi de, bölgede botla ve yaya olarak 15 kilometrelik güzergah boyunca aramalarını 3 gündür sürdürüyor.

surmeli-eremleri-arama-calismalari-suruyor-1.jpg

Şavşat Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu, “İlçemizde ikamet eden genç kardeşimizin bu durumu hepimizi derinden üzmüştür. 3 gündür ilçe başkanımla birlikte çalışmaları takip ediyoruz. Ailelerin elbette bazı sıkıntıları vardır. Bizler devlet olarak bunu en aza indirmek için varız. Çok acı bir durum. İnşallah bulunur. Zaten şu aşamada ailenin de isteği budur. Ailenin kafasında var olan bir yerde eski bir köprünün kaldırılması ve onun altına bakılması ısrarı vardır. Bu konuda sayın valimizle telefonla görüştüm. Valimiz konuyu yakından takip ediyor. Bölgeye yeni iş makineleri gönderilerek, arama kurtarma çalışması yapan görevlilerin işleri kolaylaştırılacak” dedi.

surmeli-eremleri-arama-calismalari-suruyor-2.jpg

Arama çalışmaları hakkında bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı ise, “İlimiz Acil Durum Arama Kurtarma ekibinden 10 kişi ve sayın valimizin girişimleri ile Erzurum’dan 6’sı dalgıç 8 kişilik arama kurtarma ekibi ile çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kaybolan vatandaşımızı bulana kadar arama kurtarma çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Kaybolan Sürmeli Eremler’in annesi ve ablası ise, Başbakan Erdoğan’dan gencin bulunmasını istedi. Arama çalışmalarını izlerken fenalaşan Sürmeli Eremler’in ablası, ambulansla Şavşat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bu arada, Sürmeli Eremler ile aynı araçta bulunanların Eremler’in tuvalete gittiğini sandıklarını, sonrasında ise suya girdiğini gördüklerini belirterek, kenarda elbiselerini bulduklarını anlattığı öğrenildi.

surmeli-eremleri-arama-calismalari-suruyor--3.jpg

surmeli-eremleri-arama-calismalari-suruyor-4.jpg

surmeli-eremleri-arama-calismalari-suruyor-5.jpg

surmeli-eremleri-arama-calismalari-suruyor-7.jpg