Derenin İçine Lojman Yaptılar

Derenin İçine Lojman Yaptılar
Sel ve su taşkınlarının aldığı canlarla gündemden düşmeyen Doğu Karadeniz’de, yer yokluğu gerekçesiyle dere içine cami imamına lojman yaptılar.

Giresun Görele ilçesi Aralıkoz köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde bulunan Kardeş Camisi’nin imamı için, cami arazisi içinde yer bulamayınca yan taraftaki derenin üzerine iki katlı bina inşa ederek alt katını şadırvan, üst katını imam lojmanı yaptı. Tamamı dere içinde olan binanın ana taşıyıcı kolonları ise tam derenin ortasına geliyor. Her an bir sel felaketiyle yerle bir olacakmış gibi duran binada imam eşi ve çocukları ile birlikte korkusuzca yaşıyor.

Derenin üzerindeki lojmanda yaşamayı “Allah’tan her şeyin hayırlısı” sözleriyle değerlendiren Kardeş Cami imamı Hasan Acer “Ben bu camiye atananlı iki yıl oldu. Cami 1995 yılında yapılmış. Lojman ise 3-4 yıl önce yapılmış. Allah’tan geleceğe rıza göstererek bu lojmanda yaşamaya çalışıyoruz. Her şey Allah’ın takdiri ile başımıza bir felaket gelecekse bizim yapacağımız bir şey yok. Lojman çok sağlam görünüyor. Bu derede su bu güne kadar çok fazla yükselmedi“ dedi.

derenin-icine-lojman-yaptilar.jpg