Derepazarı Ak Parti’de Musta Sivri Dönemi

Derepazarı Ak Parti’de Musta Sivri Dönemi
Ak Parti Derepazarı İlçe Başkanlığına Mustafa Sivri seçildi.

AK Parti Derepazarı İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresinde mevcut başkan Necip Çelik aday olmazken, Mustafa Sivri tek liste ile girdiği seçimde Derepazarı İlçe Başkanı seçildi.

AK Parti Rize, bugün yapılan Derepazarı ilçe kongresiyle Rize’deki ilçe kongrelerini tamamladı. Derepazarı Düğün Salonunda yapılan kongreye;  Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl yönetim kurulu üyeleri, İlçe belediye başkanları, Ak parti İlçe başkanları, İl kadın kolları başkanı Nuran Alim ve yönetimi, AK Parti İl gençlik kolları başkanı Abdullah Oğuz Hut ve yönetimi,  köy ve mahalle başkanların yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

ak-parti-derepazari-kongresi.20141121190715.jpg

Kongre, ilçe başkanı Necip Çelik’in konuşmasıyla başladı. Çelik, konuşmasında, Bu davaya gönül vermiş biri olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu davanın bir neferi olarak her zaman olduğu gibi bundan sonrada görev almaya hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni seçilecek olan ilçe başkanımıza ve yönetimine şimdiden hayırlı olsun diyorum.” dedi.
    
İlçe başkanı Necip Çelik’in konuşmasından sonra kongre başkanlık divanı oluşturuldu. İl teşkilat başkanı Avukat Harun Mertoğlu’nun divan başkanlığını yaptığı kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

ak-parti-derepazari-kongresi-1.jpg

AK Parti Rize il Başkanı Hikmet Ayar, kongrede yaptığı konuşmada, “Bugün, son kongremizi yapıyoruz. Tüm kongrelerimizi birlik, berAberlik ve kardeşlik havasında yaptık. Bu hava bize yeni bir sinerji katacaktır diye düşünüyoruz. Çünkü her kongreden sonra hep beraber bu sinerjiyi yaşadık ve gördük. Ve onun içindir ki bütün partiler kongrelerde güç kaybederken biz gücümüze güç katarak yolumuza devam ettik. Bu sinerji her kongreden sonra başarımızı arttırmıştır. Seçim sonuçlarına etki etmiştir.”  ifadelerini kullandı.

hikmet-ayar.20141121190751.jpg

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ise konuşmasında,  “Kongreler teşkilat çalışmalarının bir anlamda muhasebesinin yapıldığı en etkin parti çalışmalarından birisidir. Bu çalışmalardaki amaç;  mademki siyaseti hizmet odaklı yapıyoruz. Partimizi millete hizmet etmek için bir aracı olarak görüyoruz. Hedeflediğimiz noktaya varmada hangi unsurları devreye koyarsak daha verimli hale getiririz.  Bu süreçte bunlara dikkat ediyoruz. Bizim kongre süreçlerimizde birilerini öne çıkarmak, birilerini ötekileştirmek, dışlamak bizim tarzımız değildir." şeklinde konuştu  

hayati-yazici.20141121190813.jpg

Protokol konuşmalarının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider hesap raporu ile tahmini bütçe okundu. Müzakereler sonrasında raporlar ayır ayrı onaylandıktan sonra oy birliği ile yönetim kurulu ibra edildi. İlçe seçim kurulu başkanlığı gözetiminde yapılan seçimler ile yönetim kurulu asıl yedek üyeleri ile il delege asıl ve yedek üyelerinin seçimleri yapıldı.

Dilek ve temennilerin ardında seçimlere geçildi. Seçimlerde Derepazarı'nda 416 delegeden 350 Delegenin oy kullandığı seçimde oyların tamamını alan Mustafa Sivri Derepazarı ilçe başkanlığı görevine seçildi.

Ak Parti Derepazarı yeni ilçe başkanı Mustafa Sivri yaptığı konuşmada, "Haziran 2015  seçimlerine anayasayı değiştirebilecek  çoğunluk üzerindeki  milletvekili kadrosunu meclise taşımak  zorundayız. Daha güçlü daha sağlam duran bir Türkiye için daha çok çalışmalıyız. İlçemiz içerisinde birlik ve beraberliği sağlayarak,  görüşü ne olursa olsun her kesimden vatandaşlarımızı kucaklayan bir Mevlana sevgisiyle yaklaşıp, bütün dava arkadaşlarımızla el ele gönül günüle daha ileri ufuklara bakarak yolumuza devam edeceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız." dedi.

mustafa-sivri-ak-parti-derepazari-il.e-baskani.jpg

AK Parti Derepazarı ilçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:  Başkan Mustafa Sivri, Ayşe Kalyoncuoğlu, Fikri Akyıldız, Hasan Büyük, Hayriye Hacıabdullahoğlu, İlyas Öksüz, İsmail Terzi, İsmail Deliismasil, Nihan Çakır, Osman Nuri Savut,  Rafet Demir, Şener Denizci, Şule Genç Sancaktar, Yavuz Yıldız, Yavuz Karataş.