Derepazarı Belediye Başkanı Metin: 78 Dairenin Yer Aldığı Toplu Konut Yapıyoruz

Derepazarı Belediye Başkanı Metin: 78 Dairenin Yer Aldığı Toplu Konut Yapıyoruz
Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, Derepazarı'nın nüfusunu artırmak için 78 daireden oluşacak 2+1 ve 3+1 konutlar yapacaklarını ve ekonomik ödemelerle vatandaşları ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, seçim öncesi vaatte bulundukları 2 önemli projeden birisinin kentsel dönüşüm diğerinin ise Derepazarı'nı güzelleştirmek olduğunu ifade ederek, bu kapsamda Merkez Mahallesi Derepazarı Toplum Sağlığı Merkezi karşısında belediyeye ait 2500 metrekarelik alanda 2+1 ve 3+1 daireden oluşan konutlar yaparak Derepazarı'nın konut ihtiyacını çözerek ilçe nüfusunun artmasını sağlayacaklarını ifade etti.

olay53 haber portalımız ve Rize Olay Gazetesi muhabirimizin toplu konut projesi ile ilgili konu hakkındaki sorusunu cevaplandıran Başkan Metin, "Bizim zaten seçimlerden önce vadettiğimiz 2 önemli projemiz vardı. Kentsel dönüşüme girmek ve Derepazarı'nı güzelleştirmek.  Şimdi kentsel dönüşüm çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bayramdan sonra büyük ihtimalle sözleşmeleri imzalayacağız. Bunun akabinde Toplum Sağlığı Merkezi karşısında kendimize ait 2500 metrekare bir yerimiz var. Okul yanında, cami yanında hiçbir sorunu yok. Biz bunun üzerinde 2 + 1 ve 3+1  konut yapımı için ihaleye çıkacağız. Büyük bir ihtimalle de bayramdan sonra kazmayı oraya vuracağız. Anlaştık son rütuşlar yapılıyor. 78 daire yapacağız oraya. Ekonomik olacak. Bizim hedeflerimizde bunun yüzde 50'si peşin, gerisi taksitle. Kimseyi zorlamayacağız. İnsanlar alabilecek güçte olacak. Öyle uçuk fiyat yok. Vatandaşlarımıza hizmet için ekonomik şartlarımızı zorlayacağız. Bizim amacımız Derepazarı'nın nüfusunu arttırmak. Derepazarı'nın nüfusunu arttırabilmemiz için de konuta ihtiyacımız vardı." dedi.

Rize'ye en yakın ilçe olduklarını ve 2 ay sonra doğalgazın da ilçeye geleceğini kaydeden Başkan Metin, "Rize'nin en yakın ilçesiyiz. Bu ilçenin menfaatleri doğrultusunda Rize'deki insanları da buraya çekmek amacıyla hem modern hem ucuz projeler yaparak vatandaşlarımızı konut sahibi yaparak ilçe nüfusumuzu artıracağız. Zaten 2 ay sonra doğalgazımızda başlıyor. Doğalgazda gelecek. İlçemiz 1 veya 2 yıliçinde çok daha güzel şekil alacak. Biz henüz 4 aylık belediyeyiz ve Devletin ekonomik şartları da belli. İşte burada biz yap işlet modeli ile yatırımcıların önünü açmak için elimizden ne geliyorsa biz bunları yapacağız. Tüm müteahhitleri Derepazarı'na bekliyoruz. Belediye olarak bunların ne yapmamız gerekiyorsa altyapılarını yaparak kendilerine imkan sunacağız. Herkesi Derepazarı'na hizmet yapmaya davet ediyorum. Gelen memnun olur. Para kazanmak istiyorlarsa Derepazarı'na gelsinler." diye konuştu.
Başkan Metin, 78 daireden oluşacak konutları 1,5 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını kaydederek, "Kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Yani 1,5 sene diyoruz ama daha erken de bitirebiliriz. Çünkü çalışan müteahhit bitirecek ki para kazanacak. Onun için biz projeleri bitirmek üzereyiz. Proje bazında satışlara başlayacağız. Satın almak isteyenler gelip görecek katını belirleyecek ve satın alma işlemini yaparak ev sahibi olacak. Belediye garantili olacak, müteahhit garantisi oalcak. Kimseyi mağdur etmeyecek bir şekilde biz bunu başaracağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

derepazari-belediye-baskani.jpg

Metin, memurların da konut yetersizliğinden dolayı ilçeyi terkettiğini ve Rize veya en yakın ilçe ve ilelre gittiklerini ifade ederek memurların da ilçede kalmasını sağlamak için konut sayısını artırmaları gerektiğini ifade etti.
Seçim çalışmaları kapsamında 160'a yakın vatandaşın Rize'den daire satın aldığını sözlerine ekleyen Metin, "Seçim ziyaretleri kapsamında biz bu vatandaşlarımzıın evlerine giderek seçim çalışmalarında bulunduk. Kendilerine şunu söyledik Derepazarı'na bu konutları yaparsak Derepazarı'na geri dönüş yapar mısınız' verdikleri cevap olumluydı ve aynen şunu söylediler. 'Evet geliriz. Zaten her gün Derepazarına gidiyoruz. Rize'de durmamızın anlamı yok'.  Bakın sizler de görüyorsunuz. Şu an içinde bulunduğumuz bu alanda ne güzel bir parkımız var. Çoluk çocuğunuzla rahatlıkla eğlenip oynayabileceğiniz yiyip içip gezebileceğiniz bir alanımız var." dedi.

Metin, sahil parkı içindeki kadın kültür evini 20 yataklı apart otele dönüştürmek istediklerini ve ilçeye gelen misafirlerini orada konaklamak suretiyle Derepazarı'nın bu sorununu çözmek istediklerini belirtti.

Metin, ayrıca Derepazarı'nın sahil dolgu alanında hilal şeklinde modern bir otel yapıp oteli kiraya vererek personel giderlerini buradan gelecek gelirle karşılamak istediklerini belirtti.

Başkan Metin, son olarak 1994'te memurlar için yaptığı lokalin kendisinden sonra kapatıldığını ifade ederek memurlar için yeni bir yer yapmayı da düşündüklerini kaydetti.

derepazari-konut-projesi.jpg