Derepazarı Kurban Pazarına Alternatif Rize’de Kurban Pazarı Kuruldu

Derepazarı Kurban Pazarına Alternatif Rize’de Kurban Pazarı Kuruldu
Rize Belediyesi’nin Derepazarı ilçesine kurduğu Kurban Pazarına alternatif olarak Çaykent’te Kurban Pazarı kuruldu.

Çaykent Belde Belediyesi tarafından beldede 150 çadırlık yaklaşık 3000 kurbanın barınacağı Kurban Pazarı kuruldu.

Salarha Sporcu Eğitim Kamp Merkezinin yaklaşık 500 metre ilerisinde Nalkıran Petrolün yanında kurulan Kurban Pazarının Derepazarı ilçesinin uzak oluşundan dolayı vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kurulduğu öğrenildi.

caykent’te-kurban-pazari-kuruldu-(1).jpg

hasan-kara.jpgÇaykent Belediye Başkanı Hasan Kara konu hakkında yaptığı açıklamada, Rize Belediyesi’nin bu yıl Kurban Pazarını Derepazarı ilçesinde kurması dolayısıyla beldede Kurban Pazarı kurulması yönünde vatandaşlardan yoğun talep aldıklarını ifade etti.

Çaykent ve civar bölgelerdeki vatandaşların daha rahat ve daha ekonomik  bir şekilde kurban ihtiyaçlarının karşılayabilmeleri için vatandaşların talepleri doğrultusunda  hareket ettiklerini ifade eden Başkan Kara, ihtiyaçlara cevap verecek modern bir şekilde hazırlanan Kurban Pazarında yaklaşık 150 çadırda 3000 kurbanın yer alacağını ve ilk kurbanlıkların bugünden itibaren kurban pazarına gelmeye başladığını kaydetti.

Vatandaşlar ise kurulan Çaykent’te kurulan Kurban Pazarından memnun olduklarını ifade ederek, Derepazarı ilçesinin uzak oluşundan dolayı yüklü miktarda nakliyat parası ödemekten kurtulduklarını belirtti ve Başkan Kara’ya teşekkürlerini iletti. 

caykent’te-kurban-pazari-kuruldu-(2).jpgcaykent’te-kurban-pazari-kuruldu-(3).jpgcaykent’te-kurban-pazari-kuruldu-(4).jpg