Derepazarı'nda Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Düzenlendi

Derepazarı'nda Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Düzenlendi
Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce Derepazarı ilçesinde sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı etkinlikleri kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce Derepazarı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından "Sağlıklı Yaşam Yürüyüş" düzenlendi.

image-391.jpeg

Düzenlenen yürüyüşe İlçe Kaymakamı Adem Can, İlçe Garnizon Komutanı Selahattin Bilgili, İlçe Belediye Başkanı Yakup Samangül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İskender, İlçe Nüfus Müdürü Sinan Yılmaz, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Gular Bektaş, kamu kurum kuruluş çalışanları, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

image-393.jpeg

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, "Fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirmektedir. Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak; yeterli, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında yapmış olduğumuz sağlıklı yaşam yürüyüşleri fiziksel aktivitenin teşviki için büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

image-394.jpeg

Tepe, "Toplumumuzda fiziksel aktivite konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı Derepazarı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılan herkese katkılarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

image-395.jpeg

image-396.jpeg

image-397.jpeg