Derepazarı’nda Samangül Farkı!

Derepazarı’nda Samangül Farkı!
AK Parti Derepazarı Belediye Başkan aday adayı Yakup Samangül, çalışma temposunu yükselti

Vira Haber Gazetesini ziyaret eden Samangül, gazeteci yazar Selim Denizalp’e adaylığı ve İlçesi Derepazarı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Emekli Öğretmen Yakup Samangül,”  Belediyecilik halkla bütünleşince anlam kazanır, halktan kopuk bir belediyecilik, belediyecilik değildir" dedi.

Yakup Samangül sözlerine şöyle devam etti: “Ortak akılla, Hakkaniyetle, İlçemizi birlikte yürütelim”

“Derepazarı Rize’nin aynasıdır. İl Merkezine en yakın ilçesidir. Özellikle İlimize Batıdan gelenler için bir ayna vazifesi görür. Maalesef Derepazarı İlçemiz bunun avantajını kullanamamıştır. İle yakın olmamızdan dolayı özellikle memur kesimi hep Rize’yi tercih etmek zorunda kalmıştır. Bunun yanında Derepazarı halkı alış verişini Rize’den yapmak zorunda kalmıştır. Allah nasip kısmet ederse benim Başkanlığım döneminde bu durum tam tersine dönecektir. Kafamda yer alan projeler hayata geçtiğinde yıllardır dezavantaj olarak gözüken Rize’ye coğrafi olarak yakınlığımız avantaja çevrilecektir. İlçemizin ticari potansiyelini artıracak kafamda çok güzel projeler var. Bu bağlamda partimim ve halkımın teveccühü olursa Derepazarı İlçesi benim Başkanlığım döneminde “Ortak akılla, Hakkaniyetle, İlçemizi birlikte yürütelim” söylemi hayata geçecektir.

TOKİ İle Derepazarı’nın Çehresi Değişecek, Yeni İş Alanları Açılacak..

Başkan seçilmesi halinde kafasında yer alan projeleri derin ayrıntıya girmeden ana hatları ile sıralayan Samangül, ilk olarak Derepazarı İlçesinin adının iki tane dereden aldığını hatırlatarak bu dere boylarını insanların hizmetine açacağını ve vatandaşın çok rahat bir şekilde bu alanları mesire yeri olarak kullanacağını belirtti. AK Parti Derepazarı Belediye Başkan aday adayı Yakup Samangül, Rize’nin en yakın ilçesi olan Derepazarı’nı bir cazibe merkezi yapacağını, mevcut halinde ilçesinin özellikle görsel anlamda  içler acısı bir durumun söz konusu olduğunu, gerek özel binalar, gerekse resmi binaların kötü bir vaziyette olduğunu belirterek bu binaları TOKİ vasıtasıyla çok kısa bir sürede yeniden yıkıp, Rize’ye özgü mimarisi altında yeniden inşa edeceklerini söyledi. Başkan aday adayı Samangül ayrıca, Derepazarı’nda iki tane TOKİ’ye devredilecek bölge bulunduğunu ve buralarda kentsel dönüşüme bir an önce başlanacağını , bu bölgelerde yeni konutlar ve iki katlı iş yerleri yaparak istihdamı sağlayacak yeni dükkânların açılacağını belirtti.

Derepazarı Halkı İle Bütünleşeceğiz, Herkesi Kucaklayacağız..

Tüm projelerin ortak akılla hayata geçirileceğine belirten Samangül;” Bunu laf olsun diye söylemiyorum, beni tanıyan çok iyi bilir. Yakup hoca nasıl biri? Kapısı 24 saat herkese açık olan, alçak gönüllü bir insanım. Bunu zaten Derepazarı halkı çok iyi biliyor. Onların teveccühü benim aday adayı olmamda en büyük etkendir. Zaten Belediyecilik halkla bütünleşince anlam kazanır, halktan kopuk bir belediyecilik, belediyecilik değildir" ifadelerine yer verdi.

yakup-samangul-derepazari-belediye-baskan-aday-adayi.jpg

İş Adamlarımızın Kapısına Gideceğiz..

Derepazarı’na yıllardır özellikle eğitim konusunda büyük katkıları bulunan Kıran ailesine ayrı bir parantez açarak teşekkür eden Samangül, “ Sayın Başbakanımızda bu konularda çok önem veriyor. Derepazarlı bir çok üst düzey iş adamaları var. Özellikle Kıran ailesi ilçemize eğitim alanında çok büyük yatırımlar yaptı. İlçenin girişinde açılan okullar görsel anlamda İlçemizi oldukça zenginleştirdi. Ben zaten eğitimciyim, toplum yarına onlarla devamlı istişare içinde olacağız. Sağolsun bugüne kadar ilçemize her konuda desteğini esirgemeyen Turgut Kıran ailesi, Nur Çay, Yurtvermez ailesi, Bayraktar ailesi, Cemal Sirkeci ailesi, Hurşut Kasapoğlu ailesi , Muammer Çelik ve Musa Çelik ailesi olsun önlerine gelen projelerde ilçelerine her zaman desteklerini sunmuştular. Benim Başkanlığım döneminde de Allah nasip ederse bu insanların yardımını isteyeceğiz,  kendileri ile her zaman görüşüp karşılıklı fikir alış verişimiz olmuştur, yeni dönemde de toplum destekli yardımlarını bizden Derepazarı halkın esirgemeyecektirler” dedi.

AK Parti Türkiye Oy Rekorunu Derepazarı’nda Benimle Kıracak..

Yakup Samangül teşkilatının uygun görmesi halinde kendisinin Başkanlığı adaylığında 30 Mart seçimlerinde AK Parti Derepazarı’nda yeni bir Türkiye rekorunun altına imza atarak , eğitimci bir kişiliğe sahip olmasından ötürü, kendisi adına en önemli olan şeyin insanın huzuru ve refahı olduğunu, bu bağlamda kendisin tek hedefinin nitelikli bir gençlik, insan odaklı bir belediyecilik yapacağının teminatını vererek sözlere nokta koydu.

Haber: Selim Denizalp