Ders Yılının İlk Zili Çaldı Rize'de 65 Bin Öğrenci Okula Merhaba Dedi

Ders Yılının İlk Zili Çaldı Rize'de 65 Bin Öğrenci Okula Merhaba Dedi
2019-2020 Eğitim Öğretim Döneminin başlamasıyla Rize’de 64 bin 846 öğrenci eğitim öğretim görmeye başladı. Kentte 332 okulda 4 bin 906 öğretmen görev yapıyor.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte Rize'de öğrencilere ders kitapları da dağıtıldı. Bu amaçla Doğuşçay İlkokulunda bir tören gerçekleştirildi.

Törene Vali Kemal Çeber ve beraberinde Belediye Başkanı Rahmi Metin, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı AR-GE, Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Şube Müdürleri Mehmet Kibaroğlu ve Selçuk Torpil katıldı.

Ziyaretin ilk bölümünde öğretmenlerle bir süre karşılıklı sohbet eden Vali Çeber; "Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak, dünyaya daha geniş bir açıdan bakabilmek ve bireysel anlamda her açıdan mutlu olabilmek ancak eğitimle mümkündür ve bu eğitim ortamının sağlanmasında en önemli pay sahibi de öğretmenlerimizdir. Bu vesile ile 2019-2020 Eğitim Öğretim Döneminde tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum." dedi.

Öğretmenlere Rize'deki okul dışı öğrenme ortamları ve hangi dersin hangi konu/kazanımının Rize'de okul dışında nerede işlenebileceğinin envanterinin yer aldığı "Okulum Rize" adlı kılavuz kitabın dağıtımı yapıldı. Öğretmenlere kitap hediye edilmesinin ardından Vali Çeber ve beraberindekiler sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelerek sohbet edip ders kitabı ve tangram zeka oyunu dağıtıldı.

ders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(19).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(1).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(23).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(22).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(2).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(3).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(4).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(6).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(7).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(8).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(24).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(21).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(25).jpgders-yilinin-ilk-zili-caldi-rizede-65-bin-ogrenci-okula-merhaba-dedi-(27).jpg