Desteklemede Son Başvuru Tarihi 15 Eylül

Desteklemede Son Başvuru Tarihi 15 Eylül
2012 yılında yapılacak bu desteklemeden faydalanmak isteyen ilgililer, son başvuru tarihi 15 Eylül'ü kaçırmayınız...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürlüğü, 2012 yılında balıkçı gemilerine yapılacak desteklemelere son başvuru tarihinin 15 Eylül olduğunu bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılında destekleme programına dahil edilen uygulama ile avcılıktan feragat edecek olan ve denizde avcılık yapan, gemisi adına geçerli su ürünleri ruhsat teskeresi bulunan 12 metre ve üzeri balıkçı gemisi sahiplerinin belirlenen esaslar dahilinde destek kapsamına alınacağı ifade edildi.

Açıklamada, destekleme için müracaat edecek kişilerden istenilecek evraklarla ilgili şu bilgilere yer verildi: ''Balıkçı gemisinin sicil kayıtlarının bulunduğu liman başkanlığından alınacak. Onaylı gemi kütük kayıt örneği, geminin birden fazla kişiye veya tüzel kişiliğe ait olması halinde, bu tebliğ kapsamında gemiye ait işlemleri yürütmek üzere, gemi sahipleri tarafından yetkilendirilen kişi ve kişilere ait noter tasdikli yetki belgesi. İl müdürlüğünden alınacak balıkçı gemisine ait Bakanlık ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kayıtlarını birlikte gösteren SUBİS'den alınan onaylı belge bulunmalıdır.''

Öte yandan, desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahiplerinin, 15 Eylül 2012 tarihine kadar gemi ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri istendi.