Dev platform limandan ayrıldı

Dev platform limandan ayrıldı
Giresun Limanı’na 6 ay önce gelen ve 5 gün önce de montaj çalışması sona eren B 312 Sondaj Platformu bugün sabah saatlerinde Giresun'dan ayrıldı.

Avrupa’nın en büyük 3 Romorkör'ünden biri olan Mys Tarkhankut'a bağlanarak Giresun Limanı’ndan ayrılan sondaj platformu 4 günlük yolculuğun ardından petrol aramak üzere Ukrayna’ya ulaşacak.

Platform'un Giresun Limanı’ndan ayrılmasının ardından açıklama yapan Şantiye Şefi Okyanus Orhon, 6 aylık çok güzel, başarılı ve hiçbir kazaya neden olmadan platformun montajını bitirdiklerini söyledi. Orhon “Bu yüzden çok mutluyuz. Türkiye adına böyle bir görevi başarılı bir şekilde bitirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’de ilk defa Giresun’da böyle bir çalışma yapıldı. Bunu başarı ile sonlandırmak bizim için önemliydi ve bunu başardık” dedi.

Orhon, Giresun Limanı’nın bu tür operasyonlar için çok elverişli bir liman olduğunu hatırlatarak önümüzdeki Ağustos veya Eylül ayı gibi bir petrol arama platformunun da montaj için Giresun’a geleceğini sözlerine ekledi.