DEVA Partisi Rize İl Başkanı Köroğlu: Varda Suyu Projesi Neden Bitirilemiyor?

DEVA Partisi Rize İl Başkanı Köroğlu: Varda Suyu Projesi Neden Bitirilemiyor?
DEVA Partisi Rize İl Başkanı Ömer Köroğlu, “Rize’nin önümüzdeki 50 ile 100 yıl içerisinde herhangi bir su problemi yaşamaması için hazırlanan Varda Suyu Projesi üzerinden geçen 8 yıla rağmen neden hala bitirilemiyor.” dedi.

DEVA Partisi Rize İl Başkanı Ömer Köroğlu, yaptığı açıklamada, Varda Suyu Projesi’nin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen neden hala bitirilemediğini ifade ederek, “Dönemin Rize Milletvekili Hasan Karal’ın emek ve uğraşları neticesinde 2013 yılında projelendirilenve Mayıs 2015’te ihalesi yapılan, Rize’nin batı kısmındaki yaklaşık 30 bin nüfusa hitap edeceği öngörülen, Rize’nin önümüzdeki 50 ile 100 yıl içerisinde herhangi bir su problemi yaşamaması için hazırlanan Varda Suyu Projesi üzerinden geçen 8 yıla rağmen neden hala bitirilemiyor?” dedi.

Köroğlu, Varda Suyu Projesi ile ilk defa Devlet Su İşleri vasıtası ile köylere su götürülmesine Rize’den başlanacağını kaydederek, “Proje toplam maliyeti ihale tarihinde 45 milyon lira ve toplam uzunluğu ise 59.900 metre olan Varda Suyu Projesinin yüzde 70’ini Özel İdare, yüzde 30’unu ise İyidere, Kalkandere, Kendirli ve Derepazarı belediyeleri üstlenecekti. Bu sayede projede hem belediyelerin sırtından bu yük kalkmış olacak hem de ilk defa Devlet Su İşleri vasıtası ile köylere su götürülmesine Rize’den başlanacaktı” diye konuştu.

Rize Milletvekillerine de eleştirilerde bulunan Köroğlu, Deva Partisi Rize İl Başkanlığı olarak yaptıkları açıklamalarla mangalda kül bırakmayan iktidarın Rize’deki mebuslarına projenin tamamlanması yönündeki önce 2017 son olarak da 2020 yılı içerisindeki sözlerini kendilerine hatırlatmak isteriz. Üzerinden geçen yıllar dikkate alındığında, son yıllarda yaşanılan küresel iklim değişikliğinin sebep olduğu önemli olaylardan birisi de kuraklıktır. Bu kuraklık neticesinde Rize’nin bahse konu ilçe ve köylerinde acil içme suyu ihtiyacı sorunun devam ettiği kaçınılmaz bir gerçektir” dedi.

Köroğlu, açıklamalarını şöyle tamamladı: “İhalesi başlandığında Andon Suyuna alternatif içme suyu şebekesi ve su sorunu yaşayan ilçe ve köylerdeki vatandaşlarımızın da büyük umut bağladığı bu projeyle ilgili son durum hakkında kamuoyu iktidar kurumundan üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini beklemektedir.”