DEVA Partisi Rize İl Başkanvekili Taşer: İstanbul Sözleşmesini Yürürlükten Kaldırmak Akıl Tutulmasıdır

DEVA Partisi Rize İl Başkanvekili Taşer: İstanbul Sözleşmesini Yürürlükten Kaldırmak Akıl Tutulmasıdır
DEVA Partisi Rize İl Başkanvekili Aydın Taşer, İstanbul Sözleşmesi hakkında parti olarak tavırlarının gayet açık olduğunu belirterek, sözleşmeyi yürürlükten kaldırmanın büyük bir akıl tutulması olduğunu ve büyük bir esefle karşıladıklarını kaydetti.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Rize İl Başkanvekili Aydın Taşer, beraberinde İl Sekreteri Büşra Meral ve İl Seçim İşleri Başkanı Esat Kalça ile birlikte Karadeniz Ofset Matbaası ve Medya Yayıncılığı bünyesinde yayın hayatını sürdüren olay53 haber portalımız ile Rize Olay Gazetesi ile 2 Mart Gazetemize ziyarette bulundu.

Taşer, ziyarette DEVA Partisi, parti politikaları, Rize il ve ilçe teşkilatları durumu, teşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgi aktarımında bulunurken, gündeme dair sıcak başlıklar üzerinde de DEVA Partisi’nin genel yaklaşımlarından bahsetti.

İl Başkanvekili Taşer, henüz 4 aydır görev başında bulunan Merkez Bankası Başkanının bir gece yarısı operasyonu ile görevden alınması, hazırlayıcısı ve ilk imzacısı oldukları İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması konularında DEVA Partisi’nin net tutumunun belirli olduğunu ifade ederek, “Biz DEVA Partisi olarak kurumların kurallar ve kaideler ekseninde, saygınlıklarının korunarak şeffaf bir şekilde yönetilmesinden tarafız. Keyfi, istişare edilmeden alınan kararlar ile kurumların yapılarına müdahale edilmesini asla kabul etmiyoruz. Tek bir kişinin, kendi duygularının esareti altında aldığı kararlar ile 84 milyonluk koca bir ülkeyi yönetmesi tahammül edilebilir bir şey değildir. Nitekim ülkenin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında bu keyfiyetin nelere yol açtığı da aşikardır.

İstanbul Sözleşmesi hakkında parti olarak tavrımız gayet açıktır. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın sözleriyle konuyu özetlersek; “İstanbul Sözleşmesi, kadına şiddet meselesi öyle sıradan bir konu değil. Böylesine önemli bir konu, meseleyi daha köklü bir çözüme ulaştıracakken, meselenin daha köklü bir şekilde çözülmesi için yeni düzenlemeler gerekirken belki yeni uluslararası anlaşmalar gerekirken mevcudu yok etmek, mevcudu yürürlükten kaldırmak gerçekten büyük bir akıl tutulması. Biz bunu büyük bir esefle karşıladık.” dedi.

Karadeniz Ofset Matbaası ve Medya Yayıncılığı sahibi Mustafa Köroğlu ile olay53 haber portalımız ile Rize Olay Gazetesi ile 2 Mart Gazetesi yöneticileri Ali ve İbrahim Köroğlu kardeşler gerçekleştirilen ziyaret dolayısıyla DEVA heyetine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

deva-partisi-rizeden-olay53-ziyareti.jpg