DEVA Partisi Rize İl Eğitim Politikaları Sorumlu Başkanı Nurdan Altınkaya Selim'den Öğretmenler Günü Mesajı

DEVA Partisi Rize İl Eğitim Politikaları Sorumlu Başkanı Nurdan Altınkaya Selim'den Öğretmenler Günü Mesajı
DEVA Partisi Rize İl Başkan Yardımcısı Nurdan Altınkaya Selim, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

DEVA Partisi Rize İl Başkan Yardımcısı ve İl Eğitim Politikalarından Sorumlu Başkan Nurdan Altınkaya Selim, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği bugün öğretmenler günü olarak ilan edilmiştir. Yeni nesilleri yetiştiren saygıdeğer meslek gruplarından biri olan öğretmenlerin öğretmenler gününü en içten dileklerimizle DEVA ailesi olarak kutlarız.” Dedi.

İl Eğitim Politikaları Sorumlu Başkanı Nurdan Altınkaya Selim, mesajınd,a ayrıca şunları kaydetti: “Eğitim fakültelerini bitirip nice emekler sonrasında hakları yenilmiş, atanamamış KPSS mağduru öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutlarız. Sınavlar yetmemiş gibi mülakatları şart sunan ve sorularda adaletsizliğin yaşandığı bu sisteme bir dur deme vaktinin geldiğini görmekteyiz. 19 yıldır tek başına iktidarda olan AKP’nin öğretmenlerin giderek ağırlaşan çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek, artan iş yükünü azaltmak, emeklerine yaraşır bir ücret almasını sağlamak ve eğitimin niteliğini Avrupa standartları ortalamasına taşımak gibi bir hedefi olmamıştır. Her fırsatta mağdur edilen ‘ az çalışıyorlar çok tatil yapıyorlar’ diyerek aşağılanan öğretmenlerin en kısa sürede temel sorunlarının giderilmesi büyük bir önem arz etmektedir.

Eğitim sistemi ve öğretmen yetiştirme konularında arz talep meselesinin eğitim fakültelerinde güncellenmesi gerekir. Bu iktidarlara göre değişmeyecek milli bir politika olmalıdır.

Ülkemizin fedakâr öğretmenleri, sizler her şeyin en iyisine en güzeline layıksınız. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”