DEVA Partisi Rize Teşkilatlarında Görev Almak İsteyen 189 Kişi

DEVA Partisi Rize Teşkilatlarında Görev Almak İsteyen 189 Kişi
DEVA Partisi’nin Rize ve ilçe teşkilatlarında görev almak üzere parti ile görüşme halinde 180'in üzerinde kişinin olduğu bildirildi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkan Yardımcısı ve Rize’nin de aralarında yer aldığı 9 ilin bulunduğu 13. bölge komisyon başkanı İdris Şahin, beraberinde Kurucular Kurulu Üyesi Hasan Canpolat ile Ramada Plaza Otel’de basın toplantısı düzenledi. Seçim İşleri Başkanlığı Görevlisi Av. Furkan Arık’ın da katıldığı toplantının ardından ise Rize ve ilçe kademelerinde görev almak isteyen 180'in üzerinde kişi olduğu ve bunların bir kısmı ile görüşme yapılacağını kaydetti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Rize’nin de aralarında yer aldığı 9 ilin bulunduğu 13. Bölge Komisyon Başkanı İdris Şahin, düzenlediği basın toplantısında DEVA Partisi’nin ülke genelinde büyük bir teveccühle karşılandığına vurgu yaparak parti teşkilatlarında görev almak isteyen 100 bin kişinin müracaatta bulunduğunu kaydetti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, kuruluş sürecini çok iyi yönettiklerini ifade ederek, “Süreci çok iyi şekilde yönettik. Özellikle tarafımıza yapılan 100 bin müracaatları tek tek elemek suretiyle, tasnif etmek suretiyle teşkilat uzmanlarımızı bu 100 bin bize gönüllü olarak başvuran ve DEVA ailesinin bir ferdi olmak üzere irade ortaya koyan isimler üzerinden gerçekleştirdik. Bu çalışmalar süreci içerisinde partimizin genel merkez başkanlık divanı başta olmak kaydıyla genel merkez yönetim kurulu, uyuşmazlık çözüm kurulu ve disiplin kurulu üyelerinin yasal çerçeve içerisinde seçimlerini gerçekleştirdik. Pandemi sürecinin biraz rahatlaması ve ulaşım kısıtlamalarının ortadan kalkmasından sonraki süreç içerisinde teşkilat başkanlığımızın koordinesinde, 18 ayrı bölgede 90 arkadaşımız 81 ilin tamamında teşkilat çalışmaları için sahaya çıktılar. Daha öncesinde dijital ortamda yapmış olduğumuz bu çalışmaları birebir sahada da görmek suretiyle özellikle tasnif yaptığımız arkadaşlar içerisinden kurucular kurulundan yani bizim tüzüğümüz gereği bir ilde teşkilatı kurmak için 3 kişiye yetki veriyoruz. Birisi başkan, ikisi de başkan yardımcısı olmak kaydıyla bir ekip içerisinde bu teşkilatlanmayı 3 kişilik bir heyet olarak gerçekleştirecekler.” Dedi.

13. Bölge olarak 9 ilden sorumlu olduklarını ve aralarında Rize’nin de yer aldığı 9 ilin Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya ve Tokat olduğunu kaydeden Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arzu Kılıçlar ile Kurucular Kurulu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Bünyamin Ünlü, Kadriye Esra Aygün ve Hasan Canpolat’ın komisyon üyesi olarak 9 ilde teşkilatlanma çalışmalarını yürüteceğini ifade ederek, çalışmalarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

idris-sahin-ve-hasan-canpolat-rize-basin-toplantisi.jpg

Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Rize il ve ilçe teşkilatlarında görev almak üzere Rize’den gönüllü olarak 180’in üzerinde başvuruda bulunulduğunu ve basın toplantısının ardından bunların bir kısmıyla görüşeceklerini kaydederek, “Rize’den tarafımıza müracaat eden gönüllü 180’nin üzerinde müracaat var. 180 arkadaşımız Rize merkezle birlikte 12 ilçede teşkilatlarımızda görev almak üzere gönüllü olarak DEVA Partisine destek vermek üzere müracaatlarda bulundular. Biz bu isimlerden bir kısmını tasnif ederek burada sadece kuruluş aşamasında görev verebileceğimiz belirli isimleri buraya davet ettik. Sizden sonraki süreç içerisinde onlarla bir sohbet ve tanışma toplantısı icra edeceğiz. Bu tanışma toplantısının sonunda da yine burada kanaat önderleri başta olmak üzere yapmış olduğumuz istişareler sonucunda da önümüzdeki hafta sayın genel başkanımızla teşkilat başkanımızın programına uygun düşmek kaydıyla Rize’den kuruluş yetkisini vermek üzere 6 arkadaşımızı Ankara’ya davet edeceğiz. Orada yapılacak değerlendirmeler sonrasında Rize’de DEVA Partisi teşkilatlarını kurmak üzere 3 arkadaşımız görevlendirilecek.” dedi.

Rize’nin bir cumhurbaşkanı ve 2 başbakan çıkaran çok önemli bir şehir olduğunu kaydeden Şahin, “Rize siyasetten çok önemli bir şehir. Geçmiş dönemde 2 başbakan, bir cumhurbaşkanı çıkarmış bir vilayetimiz. Burada siyasetin engelleri çok iyi irdelenmesi gerekiyor ve burada bir teşkilat kurulurken de titiz bir çalışma sergilenmesi gerektiğini biz heyet üyeleri olarak kabul etmiş durumdayız. Dolayısıyla öncelikli olarak burada bilfiil hem siz basın mensuplarının görüş ve kanaatlerini almak hem de sonrasında Rizeli kanaat önderlerini dinlemek suretiyle DEVA ailesini burada en iyi şekilde temsil edecek olan isimleri inşallah sizlerin huzuruna çıkartmak istiyoruz. Dolayısıyla şimdiye kadar Türk siyasi hayatına büyük hizmetleri olmuş özellikle Rize özelinden çıkarak bu ülkeye hizmet etmiş olan başta değerli başbakanlarımız olmak üzere tüm siyasilerimizi de buradan saygıyla andığımızı da ifade etmek istiyorum. Çünkü burası onların baba ocağı, baba toprağı. Türk siyasetine çok önemli katkılar sunmuş bir vilayetteyiz. Bundan sonraki süreç içerisinde de yine Rize’nin içerisinden çıkmış çok değerli isimlerle Rize başta olmak üzere Türkiye’nin tamamına olumlu hizmetler vermek istiyoruz.” diye konuştu.

Şahin, 83 milyonun tamamını kucaklayan merkez partisi olduklarını ifade ederek, "Biz parti olarak özellikle şunu ifade edeyim ki bir yeni akım hareketiyiz. Biz ne sağcı ne solcu nede kendimizi liberal, muhafazakar veyahut da milliyetçi olarak tanımlayan siyasi bir hareket değiliz. Biz merkezde bir hareketiz. Bu merkez 83 milyonun tamamını kucaklayan bir merkez ve siyasette özellikle tercih ettiğimiz isimlerse öncelikle iyi insan olmak kaydıyla işinde iyi ve ehliyetli olası liyakat sahibi olması sonrasında da hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun demokrat yapıda isimler olmasını özellikle tercih edeceğiz “ şeklinde konuştu.

Şahin, açıklamasında ayrıca, "Bizim hayata bakışımız, siyasete bakışımız şu an itibariyle Türkiye’de gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, adalet, ekonomik gibi kavramların şu an itibariyle gerçekten çok sıkıntılı bir süreçte olduğunun farkındayız. Biz siyasete yeni gelirken saldırmak ve 83 milyonun tamamını kucaklamak üzere yola çıktık. İnşallah bu desteği başta Rize olmak kaydıyla Türkiye’nin 80 ayrı vilayetinden Rize ile birlikte 81 vilayetinden alıyoruz. Özellikle tarafımıza dijital ortamdan yapılan müracaatlarda da çok büyük kesimlerin özellikle çeşitlilik açısından çiftçisinden işçisine, memurundan serbest çalışanına kadar özellikle meslek grupları itibariyle mühendisinden avukatına, mali müşavirinden pek çok alanda müracaatlarla karşılaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir siyasal parti olarak vatandaşımızla gelenlerle birlikte siyaset yapma düsturu içerisinde 90 bin müracaat içerisinden öncelikle değerlendirme yapmanın uygun olacağını düşünüyoruz. Son başvurularla birlikte İstanbul ve özellikle sayın genel başkanımızın televizyon programları sonrasında 100 binin üzerine çıkan bir başvuru söz konusu ama bizim Rize’de özellikle son iki haftadır muazzam bir şekilde başvurular var. Her seferinde çalışma listemizi güncelliyoruz. İnşallah bugün itibariyle buradan bu çalışmanın ana hatlarının belirlenmiş bir şekilde Ankara’ya döneceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Şahin, şu an itibariyle Türkiye genelinde bir hafta içerisinde il başkanı ataması yapılacak yaklaşık 30’a yakın ilin olduğunu ve bunların listesinin teşkilat başkanı ile genel başkana teslim edildiğini ifade ederek, kendi sorumluluk bölgesindeki 9 ilden 5 ile ait listeleri Perşembe günü teslim ettiklerini, Rize’den döndükten sonra ise 1-2 gün içinde Rize, Kastamonu, Tokat ve Sinop’a ait raporları sunacaklarını kaydetti. Şahin, 81 ilin tamamında önümüzdeki hafta sonuna kadar raporların tamamının genel merkeze ulaşmış olabileceğini belirtti.

2 ay içerisinde Türkiye genelinde 81 ilin tamamında il teşkilatlarını kuracaklarını sözlerine ekleyen Şahin, “Bu teşkilatlar kurulduktan sonraki aşamalarda önceliğimiz ilçe teşkilatlarını kurarak seçimlerde yeterli hale gelebilmek. En azından 41 il ve ilçelerde teşkilatlanmasını tamamlamış, Eylül ayı içerisinde de büyük kongresini yapmış bir vaziyete gelmek. Bizim öngörümüz 2021’in yazında veya sonbaharında bir seçim olacağı noktasında bir kanaatimiz var. Bu seçimlere DEVA Partisi’nin ismi logosu ve kadrolarıyla beraber hazır hale getirmek büyük kongremizi de Eylül ayı içerisinde yapacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Öte yandan listede ismi yer alan 189 kişiden bazı kişiler haber portalımızı arayarak kendilerinin böyle bir müracaatı olmadığını ve listede yer aldıklarından bilgisi bulunmadığını söyledi.

deva-partisi-yoneticileri-rizede-basin-toplantisi.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Hasan Karal Rize’de Marka Olmuş Bir İsim