Develi'de polis karakoluna saldırı

Develi'de polis karakoluna saldırı
Kayseri'nin Develi ilçesinde 3 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne av tüfeği ile saldırı düzenledi.

Yapılan saldırı sonrası çıkan arbedede 1 polis memuru yaralanırken, şahıslar kısa sürede etkisiz hale getirildi.

Alkollü şahısların evinde yapılan aramada bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat, olayda kullanılan ile birlikte 2 adet ruhsatsız av tüfeği, gaz maskesi, define haritası ve çok sayıda çalıntı olduğu ileri sürülen malzeme ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 19:00 sıralarında Develi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 50 SK 005 plakalı yeşil renkli bir otomobilden 3 kişi tarafından av tüfeği ile ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda müdürlük binası giriş kapısındaki camlar kırıldı. Çıkan arbedede ise 1 polis memuru hafif şekilde kolundan yaralandı. Müdürlük binası önünde bulunan nöbetçi memur havaya uyarı ateşi açarken, şahıslar kısa sürede etkisiz hale getirildi.

İsimlerinin M.B., M.Ç. ve B.Ö. olduğu öğrenilen alkollü şahısların daha önce defalarca çeşitli suçları işlediği ve sabıkasının bulunduğu belirtildi. Şahısların kısa süre önce cezaevinden çıktıkları öğrenildi.

Geniş çaplı araştırma başlatan polis ekipleri, ilçede ikamet eden şahısların evinde arama yaptı. Yapılan aramada bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat, olayda kullanılan ile birlikte 2 adet av tüfeği, gaz maskesi, define haritası ve çok sayıda çalıntı olduğu ileri sürülen malzeme ele geçirildi. Eşyalar ilçe emniyet müdürlüğüne taşındı. Olayla ilgili tahkikata başlanıldığı açıklandı.