Devlet Tiyatrosu 'Süleyman ve Öbürsüler' Rize’de Sahnelenecek

Devlet Tiyatrosu 'Süleyman ve Öbürsüler' Rize’de Sahnelenecek
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı, Max Frisch’in yazdığı, yönetmenliğini Hakkı Kuş’un üstlendiği "Süleyman ve Öbürsüler" adlı oyun Rize’de sahnelenecek.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi Turne Sahnesi’nde bu haftanın oyunu Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun "Süleyman ve Öbürsüler" adlı oyunu olacak. Tiyatro oyunu, 15 - 16 Mart 2016 Salı ve Çarşamba akşamları saat:20:00’de Rize’de sahnelenecek.

“Süleyman ve Öbürsüler”, Max Frisch’in “Öğretisel Olmayan Öğreti Oyunu” olarak tanımladığı “Bay Biederman ve Kundakçılar” adlı oyunundan Yavuz Pekman tarafından uyarlanmış bir oyundur. Kendi yaşamı dışındaki olaylara, durumlara duyarsız ve bencilce yaklaşan Süleyman’ın; her gün yangınların yaşandığı bu şehirde, kendi evinin yanmaması için bütün önlemleri alması, buna rağmen iki kundakçının evine gelmesine hatta korkak ve duyarsızca yaklaşması üzerinden süregelen hikayesi, mizahi bir dille değerli seyircilerimize sunulmuştur. Süleyman, İbret Oyunları’nda olduğu gibi, yaşamdan hiç ders almayan “İnsanoğlu”nu temsil eder. Yangın; insanı, toplumu bekleyen; huzur ve esenliğini tehdit eden bir tehlike olarak simgelenmiştir. Savaş, açlık, yıkım, faşizim, ırkçılık gibi durumlarla özdeşleştirilebilir. Frisch’e göre insanoğlu, başına açtığı “yangın”lardan tarih boyunca “cehennem ateşi”nde bile ders almamaktadır.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 15 - 16 Mart 2016 Salı ve Çarşamba akşamları saat:20:00’de sahnelenecek olan oyunun biletleri, İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilir.