Devletin 1 Numarasından Sonra 2 Numarası da RTEÜ Fahri Doktora Ünvanı Alıyor

Devletin 1 Numarasından Sonra 2 Numarası da RTEÜ Fahri Doktora Ünvanı Alıyor
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Başkanı olduktan sonra ilk kez memleketi Rize’ye geliyor. Rize’de RTE Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verilecek Kahraman ile RTEÜ devletin 1 ve 2 numaralı ismine fahri doktora veren ilk üniversite olacak.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Senatosu, Başbakanlığı döneminde fahri doktora ünvanı verdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra ikinci kez, ikisi de Rizeli olmak üzere fahri doktora ünvanı verecek. Devletin 1 numaralı isminden sonra devletin 2 numaralı ismi TBMM Başkanı İsmail Kahraman da pazar günü RTEÜ Fahri Doktoru ünvanına sahip olacak. Kahraman'ın da RTEÜ'den fahri doktora ünvanı almasıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 1 ve 2 numaralı ismine fahri doktora ünvanı veren ilk üniversite Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ismini taşıyan memleketindeki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olacak.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’nün  kuruluşunun 10. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek olan 10. Yıl Etkinlik Programına katılmak üzere Pazar günü Rize’ye gelecek.

20 Mart 2016 Pazar günü saat: 14.00’te RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek 10. Yıl Etkinlik Programında RTEÜ Senatosu tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Eski Başkanı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a fahri doktora ünvanı verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın da katılacağı etkinlik programında çok sayıda davetli de yer alacak.

RTEÜ Senatosu tarafından daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2012 – 2013  akademik yıl açılış töreninde Erdoğan’a fahri doktora ünvanı verilmişti.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN’IN RİZE PROGRAMI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, TBMM Başkanı olduktan sonra ilk kez Pazar günü ziyaret edeceği ve 2 gün bulunacağı memleketi Rize’deki programı şöyle:

20 MART 2016 PAZAR GÜNÜ

09.00 Ankara’dan havayoluyla Trabzon’a, Trabzon’dan karayoluyla Rize’ye hareket

10.45 Rize Valiliği ziyareti

11.45   Garnizon Komutanlığı ziyareti        

12.30   Öğle yemeği (Kuzey Balık Restaurant Gündoğdu)

14.00   RTEÜ 10. Yıl Kuruluş Yıldönümü Programı ve Fahri Doktora Diploma Takdim Töreni (RTEÜ Zihni Derin Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi) 

19.00   Konaklama ve akşam yemeği  (Ridos Otel İkizdere)

21 MART 2016 PAZARTESİ

10.00   Sabah kahvaltısı (Ridos Otel İkizdere)

11.00   İkizdere Tulumpınar Köyü ziyareti

13.30   Rize’den Trabzon’a hareket 

18.30   Trabzon’dan  Ankara’ya hareket