DG Sivasspor ile Çaykur Rizespor 17. Randevuda

DG Sivasspor ile Çaykur Rizespor 17. Randevuda
Süper Lig’in 6. haftasında karşılaşacak olan DG Sivasspor ile Çaykur Rizespor, 17. kez rakip olacak. Si­vass­por bu sezon evin­de­ki, Çay­kur Ri­zes­por ise dep­las­man­da­ki ilk golleri ve ilk ga­li­bi­ye­tleri için mücadele edecek.

Demir Grup Sivasspor ve Çaykur Rizespor, Süper Lig’in 6. haftasında yarın oynanacak olan maçla birlikte 17. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında geride kalan 16 lig maçının 4’ünü DG Sivasspor, 5´ini de Çaykur Rizespor kazandı. 7 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Geride kalan 16 karşılaşmada Sivasspor 16, Rizespor ise 15 kez fileleri havalandırdı.

Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda yarın saat 20.00’de oynanacak olan mücadelede An­ka­ra böl­ge­si üst klas­man ha­kem­le­rin­den Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak. Uğur­lu’nun yar­dım­cı­lık­la­rı­nı ise; Er­dinç Se­zer­tam (1. Yar­dım­cı Hakem), Meh­met Cem Ha­noğ­lu (2. Yar­dım­cı Hakem) ve Burak Pak­kan (4. Hakem) ya­pa­cak.

Süper Lig’e evin­de Fe­ner­bah­çe ve İstan­bul dep­las­ma­nın­da Ka­sım­pa­şa mağ­lu­bi­yet­le­riy­le baş­la­dık­tan sonra oy­na­dı­ğı 3 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek mağ­lu­bi­yet yüzü gör­me­yen ve bu sü­reç­te 5 puan top­la­yan Çay­kur Ri­zes­por, evin­de henüz ga­li­bi­ye­ti bu­lun­ma­yan Demir Grup Si­vass­por’a konuk ola­cak.

Ligde geçen hafta deplasmanda Hes Kablo Kayserispor'u 3-1 mağlup ederek moral bulan kırmızı-beyazlılar, bir haftasını bay geçtiği geride kalan periyotta 7 puan topladı. Sivasspor, oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşarken, se­zo­nun ilk ma­çın­da evin­de Ay­te­miz Alan­yas­por’a 2-0 kay­betmiş diğer maçta MKE An­ka­ra­gü­cü ile gol­süz be­ra­be­re ka­la­rak oy­na­dı­ğı iki kar­şı­laş­ma­da da gol ata­ma­dı ve ga­li­bi­yet ala­ma­dı.

Çay­kur Ri­zes­por da bu sezon dep­las­man­da henüz golle ta­nı­şa­ma­dı. Yeşil Ma­vi­li­ler, ilk dep­las­man ma­çın­da Ka­sım­pa­şa’ya 2-0 mağ­lup olur­ken, BB Er­zu­rums­por ile 0-0be­ra­be­re kal­mış ve golle ta­nı­şa­ma­dı­ğı gibi ga­li­bi­yet yüzü de gö­re­medi.

Se­zo­nun ilk ga­li­bi­ye­ti­ni geçen hafta Rize’de MKE An­ka­ra­gü­cü kar­şı­sın­da alan Çay­kur Ri­zes­por ile evin­de oy­na­dı­ğı 2 kar­şı­laş­ma­da ga­li­bi­yet ala­ma­yan DG Si­vas­por, saat 20.00’de Yeni 4 Eylül Stad­yu­mu’nda karşı kar­şı­ya ge­lecek.

Si­vass­por Per­şem­be ak­şa­mı I Gru­bun­da yer al­dı­ğı UEFA Av­ru­pa Ligi’ndeki ilk ma­çın­da İspan­ya’da Vil­lar­re­al'e 5-3 mağ­lup olmuş ve Tür­ki­ye’ye dön­dük­ten sonra Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başlamıştı.

İki takım ara­sın­da geçen yıl Sivas’ta oy­na­nan maç 1-1 be­ra­be­re so­nuç­lan­mış­tı.