DHKP/C'lerin davası başladı

DHKP/C'lerin davası başladı
Terör örgütü DHKP-C'ye üye oldukları iddiasıyla Trabzon, Rize ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda yakalanan 9 sanığın yargılamasına Erzurum'da başlandı.

Karadeniz Özgürlükler Derneği Üyelerine Yönelik 11 Nisan'da Gerçekleştirilen Operasyonda Yakalanan ve DHKP-C Terör Örgütüne Üye Oldukları İddiasıyla Tutuklanan 9 Kişinin Yargılanmasına Erzurum'da Başlandı.

Karadeniz Özgürlükler Derneği üyelerine yönelik 11 Nisan'da gerçekleştirilen operasyonda yakalanan ve DHKP-C terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla tutuklanan 9 kişinin yargılanmasına Erzurum'da başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, yakınlarına destek için Trabzon, Samsun ve Rize'den çok sayıda kişi katıldı. Duruşma öncesinde tutuklu yakınları Erzurum Adliye Sarayı Giriş Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Polis duruşma öncesinde adliye içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Tutuklu sanıklar İsmet Kurukafa, Hasan Toğan, Çetin Güven, Banu Özcan, Zeynep Gonca Karakoç, Songül Öktem, Hasan Basri Yıldız, Yeliz Kılıç ve Zeynep Ertuğrul örgüt üyeliği iddialarını reddederek tahliye ve beraatlerini talep etti.

Sanıklardan Zeynep Erduğrul, 2005 yılında Trabzon'da provokasyon olayında linç edilmek istendiğini ve bunun ardından sürekli olarak polisin takibi altında olduğunu iddia etti.

Mahkemeye heyeti, duruşma salonuna sanık yakınlarını almazken, kararı sanıklar ve vekillerinin yüzüne okudu. Duruşmada tutuklu sanıklardan Banu Özcan, Songül Öktem ve Hasan Toğan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkeme heyeti davayı, 10 Eylül tarihine erteledi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/rizede-dhkpc-operasyonu-3638.htm

https://www.olay53.com/haber/dhkpcliler-erzuruma-sevkedildi-3672.htm

https://www.olay53.com/haber/dhkpc-uyesi-9-kisi-tutuklandi-3697.htm