DİB Başkan Yardımcısı Karslı: Kur'an, düşeni ayağa kaldırır, ayağa kaldırdığını yürütür, yürüttüğünü koşturur

DİB Başkan Yardımcısı Karslı: Kur'an, düşeni ayağa kaldırır, ayağa kaldırdığını yürütür, yürüttüğünü koşturur
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Rize Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitim görevlileri ve eğitim gören kursiyerler ile bir araya geldi.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır yaptı.

Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, hafızlık müessesinden bahsederken “Hafızlık alim olmanın başlangıcıdır, hafızlık projesi alimlik projesidir. Bundan dolayı Kur’an’ın lafzını hüsnü tilavet etmekle beraber, manasını gönül dünyamıza indirerek okumak Kur’an’ın indiriliş amacına daha uygun düşecektir.” dedi.

Başkan Yardımcısı Karslı, “Kur’an-ı Kerimin sadece lafzıyla değil manasıyla da ilgilenmemiz gerekir. Yani hem hâmilü'l-Kur'ân hem de amilul Kur’an olmalıyız, çünkü Kur'an, düşeni ayağa kaldırır, ayağa kaldırdığını yürütür, yürüttüğünü koşturur.” diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonrası kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı Dini Yüksek İhtisas Merkezinden ayrıldı.

diyanet-isleri-baskan-yardimcisi-prof-dr-ibrahim-hilmi-karsli-rize-dini-yuksek-ihtisas-merkezi-egitim-gorevlileri-ve-egitim-goren-kursiyerler-ile-bir-araya-geldi-1.jpgdiyanet-isleri-baskan-yardimcisi-prof-dr-ibrahim-hilmi-karsli-rize-dini-yuksek-ihtisas-merkezi-egitim-gorevlileri-ve-egitim-goren-kursiyerler-ile-bir-araya-geldi-4.jpgdiyanet-isleri-baskan-yardimcisi-prof-dr-ibrahim-hilmi-karsli-rize-dini-yuksek-ihtisas-merkezi-egitim-gorevlileri-ve-egitim-goren-kursiyerler-ile-bir-araya-geldi-3.jpgdiyanet-isleri-baskan-yardimcisi-prof-dr-ibrahim-hilmi-karsli-rize-dini-yuksek-ihtisas-merkezi-egitim-gorevlileri-ve-egitim-goren-kursiyerler-ile-bir-araya-geldi-2.jpg

diyanet-isleri-baskan-yardimcisi-prof-dr-ibrahim-hilmi-karsli-rize-dini-yuksek-ihtisas-merkezi-egitim-gorevlileri-ve-egitim-goren-kursiyerler-ile-bir-araya-geldi-5-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum