Dikkat! AKSA'dan Rize'ye Önemli Uyarı!

Dikkat! AKSA'dan Rize'ye Önemli Uyarı!
Rize'de elektrik dağıtım hizmeti vermekte olan Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.'den önemli uyarı geldi.

Aksa Çoruh Elektrik A.Ş Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, Rize il genelinde yapılan ağaç budaması ve kesimlerinin zaman zaman geçiş güzergahında bulunan elektrik direklerinin yıkılmasına, kabloların kesilmesine ve enerji nakil hatlarına zarar verdiğini belirterek Rize'de elektrik kesintilerinin meydana gelmesine neden olduğunu kaydetti. Kadıoğlu, bu tür olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için enerji nakil hattı güzergahında ağaç kesimi ile budaması yapacak vatandaşların, 72 saat önceden Aksa Çoruh Elektrik A.Ş Rize İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini açıkladı.

aksadan-rizeye-onemli-uyari!-1.jpg

Kadıoğlu açıklamasında şunları kaydetti: Rize İli genelinde zaman zaman vatandaşlarımız tarafından ağaç kesimi ve budaması yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmaların bir kısmı, elektrik şebekelerinin geçiş güzergahlarında olabilmektedir. Vatandaşlarımız tarafından yapılan bu çalışmalar sırasında istenmeyen sorunlar oluşmakta ve kesilen ağaçlar, kesme sırasında devrilerek enerji nakil hatlarına zarar vermekte ve bölgedeki müşterilerimizin enerjisiz kalmasına sebep olmaktadır.

Bu tür ağaç kesme ve budama çalışması yapacak vatandaşlarımızın, çalışma sahasında enerji nakil hattı ve elektrik şebekesi bulunması halinde en az 72 saat önce İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gereklidir. Müracaat sonrası, ağaç kesme ve budama işlerinin yapılacağı güzergahtaki enerji nakil hattı ve elektrik şebekesinin enerji kesilerek gerekli tedbirler alınacak ve müracaat sahiplerine gerekli yardım yapılacaktır.

Mahalle ve Köy Muhtarlarımız ile vatandaşlarımızın İl Müdürlüğümüze veya 444 9 186 nolu Çağrı Merkezi’ne ulaşarak gerekli müracaatlarını yapmaları kamuoyunun bilgisine sunulur.

aksadan-rizeye-onemli-uyari!-2.jpg

aksadan-rizeye-onemli-uyari!-3.jpg


aksadan-rizeye-onemli-uyari!-4.jpg