Dikkat Çay Parası Hesabınıza Eksik Yatmış Olabilir!

Dikkat Çay Parası Hesabınıza Eksik Yatmış Olabilir!
Banka hesabınıza Çaykur tarafından eksik para yatırılmamasını istiyorsanız bu haberi mutlaka okuyunuz…

Yaş çay üreticisi olup araç sürücüsü iseniz ve Rize’de yaşıyor yada yolunuz Rize’den geçerken parkomat uygulamasından faydalanıp park ücretini ödemediyseniz parkomat ücretiniz artık Çaykur tarafından kesilip, park ücreti kesildikten sonraki çay paranız banka hesabınıza aktarılmaya başladı.

Rize Belediyesi tarafından şehrin muhtelif yerlerinde uygulanan Ripark (parkomat) uygulamasında sürücülerin araçlarını park ettikten sonra park ücretlerini ödememeleri, park ücretlerini almak isteyen Rize Belediyesini çeşitli yöntemler bulmaya yöneltti. Öncelikle park ücretini ödememeyi alışkanlık haline getiren sürücüleri mahkeme yoluyla icraya veren Rize Belediyesi daha sonra cezai uygulamalarını artırarak mahkeme kararıyla araç bağlamaya kadar gitmişti. Rize Belediyesi parkomatta sürekli ödeme yapmayarak bunu alışkanlık hale getiren sürücüler için şimdi çok daha farklı alternatifler buldu.

PARKOMATA BORÇ TAKANLAR ARTIK HİÇBİR ŞEKİLDE KURTULAMIYOR…

Parkomat görevlilerinin yazdığı park ücretlerini “Yaz yaz nasıl olsa ödemeyeceğim” şeklinde alaycı ifadelerin yanı sıra tasvip edilmeyen ifadelerle parkomat görevlilerine söyleyen sürücüler, artık borçlarını bir an önce taksitlendirerek ödemenin yollarını arıyor. Çünkü Rize Belediyesi daha önce başlattığı icra ve araç bağlama işlemlerinden sonra şimdi de kamu alacaklarını tahsil etmek amacıyla kanunların belediyeye verdiği yetkiye dayanarak Çaykur ile işbirliğine gitti.

Belediye tarafından parkomat alacaklarının tahsil edilmesi istemiyle haciz yoluyla Çaykur’a isimleri bildirilen araç sürücülerinin Çaykur’a ait yaş çay cüzdanlarından belediyeye olan park ücreti borçları düşürüldükten sonra kalan çay parası banka hesaplarına aktarılıyor. Parkomata borçlu üretici ise bankadan çay parasını almaya gittiğinde kısa süreli bir şok yaşıyor ve Çaykur tarafından çay parasının kesilerek banka hesabına aktarıldığını görüyor.

mustafa-kalyoncu.20120806231544.jpgKonu hakkında olay53 haber muhabirimize açıklamada bulunan Ripark (parkomat) Müdürü Mustafa Kalyoncu, parkomat uygulaması ile kısa süreli park ihtiyaçları olan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun ihtiyaçlarını giderip ödemelerini parkomat görevlisine yaparak uygulamadan memnun kaldığını ancak bazı sürücülerin ise ödeme yapmamayı alışkanlık haline getirdiklerini kaydetti.

Kalyoncu açıklamasında, ilimizde uygulanan parkomatta ödeme yapmamayı alışkanlık haline getiren araç sürücülerine yönelik cezai işlem uygulamalarının hızla devam ettiğini kaydederek çay üreticisi olan sürücülerin çay paralarından mahkeme kanalıyla haciz işlemiyle kesinti yaptırdıklarını ve kesilen bu ücretlerin Çaykur tarafından belediyenin banka hesabına aktarıldığını söyledi.

Kalyoncu açıklamasında hiçbir sürücüyü mağdur etmek gibi bir niyetleri olmadığını, sadece uygulama çerçevesinde sunulan hizmetin ücretini almak istediklerini, araç sürücülerini mağdur etmek gibi bir niyetleri olması halinde ise kanunların belediyeye verdiği yetkiye dayanarak yaş çay üreticilerinin Çaykur’dan alacağı tüm çay parasına bloke koydurabileceklerini ancak kendilerinin böyle bir uygulamaya gitmeyip sadece parkomat borcunu aldıklarını söyledi.