Dikkat! Fotoğraf Sizi Yanıltabilir

Dikkat! Fotoğraf Sizi Yanıltabilir
Rize'de bugün çekilen bu fotoğrafa bakarak genç kızın intihar ettiğini düşünebilirsiniz ancak gerçek sizin düşündüğünüz gibi değil. İşte fotoğraftaki gerçek:

Bölgenin en güçlü donanımına sahip Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ilimizde çeşitli kurum ve kuruluşlarda tatbikatlarına devam ediyor.

Bünyesine her geçen gün yeni araç gereçler katan, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü eğitimli personeliyle yangınların yanı sıra bünyesine kazandırmış olduğu “Kurtarma Timi” sayesinde ilimizde olası doğal afetlerde kurtarma hizmeti verebiliyor.

rize-itfaiyesi-egitim-tatbikatlarini-surduruyor-1.jpg

rize-itfaiyesi-egitim-tatbikatlarini-surduruyor-5.jpg

Kendi bünyesinde yapmış oldukları tatbikatları artık Eğitim Kurumlarında sergileyen İtfaiye ekipleri öğrencilere olası bir yangın anında neler yapabileceklerini uygulamalı gösteriyor. Okul ve Resmi kurumlardan gelen talepleri değerlendiren İtfaiye teşkilatı her yıl yaklaşık 50 ye yakın tatbikatı vatandaşla beraber yapıyor. Olası küçük çaplı yangınlarda ilk müdahalenin ne şekil yapılacağı ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağı büyük küçük her kesimden vatandaşa uygulamalı gösteriliyor. Mesai saatleri arasında Anaokulları tarafından ziyaret edilen İtfaiye Müdürlüğünde ise gelen öğrencilere itfaiyecilerin görevi anlatılarak kullanılan araç ve gereçler tanıtılıyor.

Rize’de son yıllarda yangın eğitim ve denetimlerinin sıkılaştırılması nedeniyle geçmiş yıllardan daha az yangın olduğu gözlerden kaçmıyor. Rize İtfaiyesinin araç gereç bakımından modernize edilmesi yangınlara daha hızlı ve etkin müdahale edilmesi ile yangın zararlarının aza indirildiği yapılan kayıtlarda ortaya çıkıyor.

rize-itfaiyesi-egitim-tatbikatlarini-surduruyor-2.jpg

rize-itfaiyesi-egitim-tatbikatlarini-surduruyor-3.jpg

rize-itfaiyesi-egitim-tatbikatlarini-surduruyor-4.jpg

rize-itfaiyesi-egitim-tatbikatlarini-surduruyor-6.jpg

rize-itfaiyesi-egitim-tatbikatlarini-surduruyor-7.jpg

rize-itfaiyesi-egitim-tatbikatlarini-surduruyor-8.jpg