Dikkat! Güneş Çarpabilir!

Dikkat! Güneş Çarpabilir!
Rize’de mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklığı beklenildiğinden Rize Valiliği güneş çarpmasına karşı vatandaşlara yönelik uyarıda bulundu. İşte o uyarı:

Rize Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, bu haftanın ortasından itibaren Rize’de mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklığının yaşanacağı kaydedilerek, ani sıcaklık artışından dolayı yaşanabilecek güneş çarpmalarına karşı vatandaşların dikkatli olması tavsiyesinde bulunuldu.

Valilik’ten yapılan açıklamada, “Bölgemizde bir süredir etkili olan yağışlı sistemin bu haftanın ilk yarısında da devam edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının her gün artış göstereceği bu hafta ortasından itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacağı bekleniyor. En yüksek hava sıcaklığının bu hafta Rize ve çevresinde 29-30 dereceye ve üzerine çıkacağı beklenmektedir. Bu hafta beklenen ani sıcaklık artışının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.” denildi.