Dikkat! Yıllık İşletme Cetveli İçin Son Gün 30 Nisan

Dikkat! Yıllık İşletme Cetveli İçin Son Gün 30 Nisan
Rize Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz, işletmelere ait 2017 yılı yıllık işletme cetvellerinin Nisan ayının sonuna kadar verilmesi gerektiğini söyledi.

Rize Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz, 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Siciline kayıtlı işletmelerin bin 46 lira idari para cezasıyla karşı karşıya kalmamak için 2017 yılına ait faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini 30 Nisan 2018 tarihi saat 24:00e kadar vermelerinin zorunlu olduğunu kaydetti.

İl Müdürü Kavaz, yaptığı açıklamada; “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanun’unun 5. maddesi gereğince sanayi işletmeleri, bir yıllık faaliyetlerini gösterir Yıllık İşletme Cetvellerini her yıl Nisan ayı sonuna kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri’ne bildirmek zorundadırlar. Devreye giren Sanayi Sicil Bilgi Sisteminden dolayı artık Yıllık İşletme Cetvelleri internet üzerinden (Bakanlığımız internet sitesinden) bildirilecektir. Yıllık işletme cetveli bilgilerinin sisteme girişleri her yıl Nisan ayı sonuna kadar yapılmak zorundadır. İşletmeler, Bakanlığımızın www.sanayisicil.sanayi.gov.tr adresi tıklanıp açılan ekranda işletme sahibi veya yetkilendirdiği kişi tarafından kullanıcı kaydı yapıldıktan sonra sanayi sicil bilgi sistemine giriş yapıp ‘Yıllık İşletme Cetvelleri’ linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini girebilirler.” dedi.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 9 uncu maddesi gereği Yıllık İşletme Cetvelini zamanında bildirmeyen işletmelere 1.046,00 TL idari para cezası uygulanacağını kaydeden Kavaz, açıklamasını şöyle tamamladı: “Cezai işleme maruz kalmamak için Yıllık İşletme Cetvellerinin son gün beklenmeden biran önce bildirilmesi önem arz etmekte olup, Sanayi Sicil Bilgi Sistemine giriş yapmadan önce, sisteme doğru ve kolay giriş yapılabilmesi için giriş sayfasında yayınlanmış olan kılavuzların mutlaka okunması gerekmektedir. Herhangi bir cezai durum ile karşılaşılmaması amacıyla konu bilgilerinize önemle sunulur.”