Dilenciler zararda

Dilenciler zararda
Altınordu Belediyesi, cami önlerinde vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Ordu Altınordu Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir içerisinde yaptıkları denetimler sonucu özellikle cami önlerini ve şehrin en işlek caddelerini kendilerine mesken edinerek dilencilik yapan kişilere yönelik operasyon yapıldı.

Operasyonda yakalanan 8 dilenci üzerinden toplam 200 lira para çıktı. Yakalanan dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi gereğince toplam 704 TL ceza kesildi.

dilenciler-zararda-1.jpg

TEKİNTAŞ: "DENETİMLERİ DAHA DA ARTIRACAĞIZ"

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise yaptığı açıklamada, denetimlerin daha da artırılacağını ifade etti. Özellikle havaların ısınması ile birlikte dilenci sayısında artış olduğunu belirten Başkan Tekintaş, “Gün içerisinde yoğunluğun olduğu her alanda, cami, cadde, kafeterya vs alanlarda vatandaşların duygularını istismar eden bu kişilere göz açtırmayacağız. Zabıta ekiplerimize bunun için talimat verdik. Şuana kadar yapılan denetimler sonucunda yerli ve yabancı olan birçok kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Bu uygulamayı devam ettireceğiz" dedi.