Direk eylemcisi tanıdık çıktı!

Direk eylemcisi tanıdık çıktı!
Tekirdağ’da 90 metre uzunluğundaki baz istasyonu direğine çıkan 42 yaşındaki Ali Reşit, 50 saatlik sürenin ardından Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım tarafından ikna edilerek aşağı indirildi.

Bir lokantada köfte yiyen şahıs, eylemini işe girmek ve askere gitmek istediği için yaptığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre Tekirdağ’ın merkeze bağlı Seymenli köyünde bulunan bir GSM şirketine ait 90 metrelik baz istasyonu çıkan ve 50 saattir aşağı inmeyen 42 yaşındaki Ali Reşit, telsizden irtibat kuran Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım’ın, 1 saatlik çabası sonucunda aşağı inmeyi kabul etti. Jandarma ekiplerinin uzaklaşmasını isteyen Reşit, ekipler uzaklaştıktan sonra çıktığı direkten 20 dakikada aşağı indi.

Vali Yardımcısı Yıldırım’ın aracına bindirilen Reşit’e su ikram edildi. Daha sonra bir lokantaya giden Reşit, çorba ve köfte yedi.Daha öncede Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yüze yakın benzer eylemler yapan Reşit, “Kimliğim olmadığı için askere gidemedim. Askere gitmek istiyorum. Bir de bir iş istiyorum. Daha başka bir şey istemiyorum.” dedi.

Vali Yardımcısı Yıldırım, şahsın isteklerinin karşılanacağını söyledi. Yemeğini yedikten sonra jandarma tarafından göz altına alınan Reşit, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere il jandarma komutanlığına götürüldü. Anne babasını 1975’deki Lice depreminde kaybettiği öğrenilen Reşit’in nüfus cüzdanının olmadığı kısa bir süre öncede geçici kimlik verildiği kaydedildi. Reşit’in Türkiye’nin birçok ilinde yüze yakın benzer eylem yaptığı belirtildi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

49 saattir aşağı inmeyen Ali Reşit’in Afgan kökenli olduğu ve Diyarbakır’da doğduğu öğrenildi. Şahsın daha önce de İstanbul, Gaziantep, Konya, Ankara, Mersin, Adana, Diyarbakır ve Uşak’ta baz istasyonlarına çıkarak intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE EYLEM YAPMIŞ

Daha önceki intihar girişimlerinde şahsın, Afgan kökenli olduğu için kimliğinin olmadığını ve kimlik istediğini söylediği öğrenildi. Şahsın bu şekilde Türkiye’nin birçok ilinde eylem yaptığı kaydedildi.