Diriliş Ertuğrul Oyuncuları Rize’ye Geliyor

Diriliş Ertuğrul Oyuncuları Rize’ye Geliyor
TRT 1'in sevilen dizisi “Diriliş Ertuğrul”un oyuncuları, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’de öğrencilerle ve vatandaşlarla bir araya gelecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Topluluğu (İMSAK), “Diriliş Ertuğrul” dizisinin oyuncularının katılacağı “Kayı’dan Cihan’a Diriliş Kardeşliği” söyleşi programı düzenleyecek. Programa, üniversite öğrencilerinin yanı sıra sivil vatandaşlar da davetlidir.

GİRİŞ ÜCRETİ BİLET YERİNE KİTAP BAĞIŞI İLE SAĞLANACAK

12 Mayıs 2016 Perşembe günü saat: 19.00’da Üniversitenin Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek söyleşi programı ücretsiz olup, katılımcılardan ücret yerine İmam Hatip Lisesi’nde oluşturulacak kütüphane için ders kitabı ve ansiklopedi olmayan en az bir kitap talebinde bulunulacak. Kitap temin etmek isteyenler için program öncesi stand kurulacak.

SPONSORLUK ÜCRETLERİYLE İSLAMİ EĞİTİM ALAN GÜRCÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK SAĞLANACAK

Programı düzenleyen İMSAK’tan yapılan açıklamada ise “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Topluluğu (İMSAK) olarak faaliyetlere başladığımız günden bu yana çeşitli ilmi ve sosyal faaliyetler yaptık. Topluluk olarak önümüzdeki dönemlerde de yeni faaliyetler yapmayı hedefliyoruz. Bunlardan bir tanesi de kendi memleketlerinde iyi bir eğitim alamayan Gürcistan asıllı Müslüman öğrencilere yönelik olacaktır. Bu proje ile ailelerinden uzakta, maddi imkânları çok kısıtlı olmasına rağmen İslâmi eğitim almak isteyen öğrencilere bir nebze olsun yardımcı olmaktır. Programda alacağımız sponsorluk ücretlerini Gürcü öğrenciler yararına kullanacağız. Yine girişler ücretsiz olup girişte en az bir kitap alacağız. Bu kitaplarla yeni yapılmakta olan İmam-Hatip Lisesine “Diriliş” isminde bir kütüphane yapacağız.” denildi.

“DİRİLİŞ ERTUĞRUL”A EN İYİ DİZİ ÖDÜLÜ VERİLECEK

Öte yandan program sonunda “Diriliş Ertuğrul” oyuncularına “Milli Şuuru En İyi Uyandıran Dizi” Ödülü verileceği bilgisine ulaşıldı.