Diş Fakültesi Kapılarını Açıyor

Diş Fakültesi Kapılarını Açıyor
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için kapılarını 15 gün sonra halka açacak.

Kısa bir süre önce faaliyete geçen fakültenin mevcut durumu hakkında bilgiler veren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, diş hekimliği alanındaki en iyi cihazlara sahip olduklarını söyledi.

Rize halkına on beş gün sonra sağlık hizmeti sunmaya başlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, "Eleman sayısının henüz yeterli seviyeye ulaşmadığını aktararak herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için zeynep-yesil-duymus.20130215172106.jpgfakültedeki hekim sayısına göre hasta kabul edeceğiz. Diğer sağlık konularında olduğu gibi diş sağlığı ve koruyucu önlemler konusunda da ülkemizin yeterli bilince sahip değildir. Koruyucu hekimlik konusunda halkın yaklaşımı doğru değil, bıçak kemiğe dayanmadan, diş ağrısı çekmeden vatandaşlar hastanelere başvurmuyor. Oysa belli aralıklarla kontrol şart. Bu noktada tedaviden çok koruyucu hekimlik büyük önem taşıyor” dedi.

Ağız ve diş sağlığına önem verilmesi konusunda verilerin bölgelere göre değiştiğini açıklayan Prof. Dr. Duymuş, "Eğitim düzeyinin artış gösterdiği bölgelerde ağız ve diş sağlığına daha çok değer veriliyor. Rize’den tedavi olabilmek için başka illere gidilmesinin artık sona erecek. Fakülte olarak, son teknoloji ile vatandaşlara hizmet vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

dis-fakultesi.jpg