Diş Hekimi Gören: "Artvin’den Trabzon’a Kadar Alanında Rize’de Tekiz"

Diş Hekimi Gören: "Artvin’den Trabzon’a Kadar Alanında Rize’de Tekiz"
Özel RİDENT Mertoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Çocuk Diş Hekimi Berrin Deniz Gören, Artvin’den Trabzon’a kadar özel genel anestezi altında diş tedavisi hizmeti sunan tek poliklinik olduklarını söyledi.

Çocuk Diş Hekimi (Pedodonti) Berrin Deniz Gören, yeni doğan çocukların ilk dişleri çıktığında (yaklaşık olarak 6 aylıkken) çocuk diş hekimlerini ziyaret etmelerinin diş hekimi korkusunu yenmelerinde önemli bir etken olduğunu söyledi.

Rize Merkez Boğaz Mahallesinde kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan Özel RİDENT Mertoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Uzman Diş Hekimlerinden Çocuk Diş Hekimi (Pedodonti) Berrin Deniz Gören, “Çocuklar ilk dişleri çıktığında yani yaklaşık olarak 6 aylıkken çocuk diş hekimlerini ziyaret etmelidirler. Böylece ağrı olmadan mutlu bir ortamda muayenehane ortamıyla tanıştıkları için diş hekimi korkusu olmadan kontrolleri ve tedavileri için güle oynaya doktorlarını ziyaret edebilirler.” dedi.

Çocuk diş hekimliğinin 0-14 yaş grubu çocukların süt dişlerinin ve daimi dişlerinin tedavisiyle ilgilenen diş hekimliği dalı olduğunu kaydeden Çocuk Diş Hekimi Berrin Deniz Gören, Artvin’den Trabzon’a kadar anestezi hizmetinin tek verildiği polikliniğin Rize’de olduğunu ve bu hizmeti Özel RİDENT Mertoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak sunduklarını belirterek, “Kliniğimizde çocuk diş hekimliği anlamında süt dişlerine renkli çocuk dolguları, beyaz dolgular, yeni sürmüş daimi dişler için koruyucu uygulamalar yapılmaktadır. Kliniğimize ağrıyla gelen çocuklarımızın süt dişlerine kanal tedavileri ve amputasyon uygulamaları yapılmaktadır. Çekilen dişlerin yerlerinin erken dönemde korunması gelecekteki ortodontik tedavi ihtiyacını ortadan kaldırmakta bizim en büyük yardımcımızdır. Bu amaçla sabit yer tutucular hareketli yer tutucular ve estetik bölge için çocuk protezi uygulamaları yapmaktayız. Çocuklar hareketli doğaları gereği travmalara açıktırlar. Özellikle karışık dişlenme döneminde ağız bölgesinde ön daimi dişler sıklıkla yaralanmaktadır. Bu gibi durumlarda kırılan veya yerinden çıkan dişleri hızlıca diş hekiminize getirdiğinizde estetik uygulamalarla tedavileri yapılmaktadır.” diye konuştu.

berrin-deniz-goren-anestezi.jpg

Çocuk Diş Hekimi Gören, engelli veya uyumsuz çocuklarda öncelikle klinik şartlarında tedavi yöntemini denediklerini kaydederek, buna rağmen uyum sağlayamadıkları çocuklarda işinde uzman anestezi ekibiyle beraber karar vererek uyuttukları hastalarda ağız içindeki tüm işlemleri yaparak çürüksüzlük sağladıklarını belirtti.

Diş Hekimi Gören, çocuk ve engelli bireylere sundukları özel genel anestezi altında diş tedavisi hizmeti dışında ağız ve diş sağlığının her alanında güncel ve gelişmiş tanı tedavi hizmeti sunduklarını ve rutin diş hekimliği hizmetlerinin yanında implant cerrahisi, ileri cerrahi tedaviler ve genel anestezi altında tüm tedavilerin alanında uzman meslektaşlarınca poliklinikte yapılmakta olduğunu kaydetti.

Gören, polikliniğe ait 0464. 502 13 03 ve 0533 797 00 53 numaralı telefonlardan randevu alınabileceğini ifade etti.

berrin-deniz-goren-ozel-rid.jpg