DİSK/Gıda-İş Sendikası, Öz Gıda'yı Topa Tuttu!

DİSK/Gıda-İş Sendikası, Öz Gıda'yı Topa Tuttu!
Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklama ile Öz Gıda İş Sendikası yönetimi topa tutuldu.

DİSK GIDA'NIN "GERÇEKLERLE YALANLAR BİR OLMAZ !" başlığıyla yayınladığı o açıklama şöyle:

Sendikamız Genel Başkanı Seyit Aslan, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan yardımcısı Murat Hançeroğlu ve Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ’ ın “bu bölgede özel istihdam bürosu açmak için bakanlıktan yetki talep ediyoruz.” açıklamalarından sonra, 19 Ekim tarihinde basın açıklaması yapmış ve bu tutumu “sendikacılık adına ibret ve utanç verici” olarak nitelendirmişti. Hançeroğlu ÇAYKUR işçilerinden ve kamuoyundan gelen tepkilerden bunalmış olacak ki, daha önceki açıklamayı sendikalarının internet sitesinden kaldırıp yeni bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmiştir. Ancak yayınladıkları yeni açıklama ise özrü kabahatinden beter cinsindendir. Kendini çok akıllı zanneden Hançeroğlu, Özel istihdam büroları ile ilgili açıklamalarının “baştan sona İ R O N İ” içerdiğini yani şaka yaptıklarını iddia ederek adeta tüm işçilerin aklıyla alay etmektedir. 

Hançeroğlu’ nun yeni açıklaması da en az öncekiler kadar ibret ve utanç vericidir. Bir sendikacının, bir işçi temsilcisinin hele ki ÇAYKUR işçilerini temsil ettiğini söyleyen birinin bu kadar seviyesi düşük, saldırgan ve “boş” bir açıklama yapması ayrıca düşündürücüdür. Açıklamasının başlığın da “anlayanla anlamayan bir olmaz” diyen Hançeroğlu Genel Başkanımıza hakaretler ederek gerçekleri gizlemeye çalışmakta, “özürlü”, “git köye tarımla hayvanlarla filan uğraş” gibi ifadelerle aslında, bu vatandaşlarımızı aşağılamakta ve küçük görmektedir. Hançeroğlu, Genel Başkanımızın onun seviyesine inip aynı üslupla polemiğe gireceğini ve buradan pirim yapabileceğini düşünmekte ama yanılmaktadır.

Hançeroğlu’nun  “ironi” diye kıvırmaya çalıştığı ve temsil ettiği anlayışın  aslında İ R İ N (iltihap) olduğu çok iyi bilinmektedir. Yıllardır Gıda iş kolunda yaptığınız sözleşmelerle, başta Çaykur ve Ülker olmak üzere, işçiler üzerinde kurduğunuz baskılar ve uygulamalarla, işçi mücadele tarihine, sendikal mücadele tarihine kara bir leke olarak, çoktan geçtiğinizi, Patronlar sizden desteğini çekse, bir gün bile ayakta kalamayacağınızı cümle alem bilmektedir. Gıda işçileri elbet bir gün bu irin’ den, bu sendikacılardan kurtulacaktır.

Eğer gerçekten iddia ettiğiniz gibi İRONİ yaptıysanız yani şakayla karışık özel istihdam bürolarını eleştirdiyseniz şimdi çıkın ve şaka yapmadan bu konuda gerçekten ne düşündüğünüzü söyleyin. Özel istihdam büroları Kölelik bürolarıdır deyin, Kiralık işçilik uygulaması insanlık dışıdır ve anayasaya aykırıdır deyin. Biz bu yasa çıkarken kılımızı kıpırdatmadık hatta destek verdik, özür dileriz deyin. Bu yasayı protesto ediyor ve kabul etmiyoruz deyin, Hükümet taşeron işçilere kadro vereceğiz diye kandırdı, mevsimlik işçilere de kadro vermeyi düşünmüyor deyin, kadro almak için ve iyi bir toplu sözleşme için her türlü mücadeleye hazırız deyin, ÇAYKUR varlık fonuna devredilecek, ne yapacaksınız onu söyleyin. Bunları söyleyebilir misiniz? Ama sonra şaka yaptık demek yok.

Sendikamız ÇAYKUR işçilerinin mücadelesinin sonuna kadar yanında olacaktır. Sendikamız ÇAYKUR işçisinin iradesine güvenmektedir. Kadro hakkının yasayla sınırlı bir mücadele olmadığının, tüm ÇAYKUR işçisi ve Karadeniz halkı mutlaka farkındadır. Hak verilmez, alınır.