Diyaliz Hastalarının Tercihi Devlet Hastaneleri

Diyaliz Hastalarının Tercihi Devlet Hastaneleri
Rize'de diyaliz hastaları tedavi için genellikle devlet hastanelerini tercih ediyor.

Rize'de 362 diyaliz hastasından 153'ü özel hastane veya özel diyaliz merkezlerinde, 209 ‘u ise devlet hastanelerinde diyalize giriyor.

Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, başkanlığında diyaliz tedavisi gören hastaların yaşamış oldukları sorunlar ile ilgili diyaliz sorumlu hekim ve hemşireleri ile birlikte Müdürlük toplantı salonunda değerlendirme toplantısı düzenledi.

diyaliz-hastalarinin-tercihi-devlet-hastaneleri-1.jpg

Diyaliz tedavisi gören hastalara tek tek ulaşılarak diyaliz tedavisine gidip gelirken ve diyaliz aşamasında yaşadıkları sorunları tespit ettiklerini söyleyen Tepe, hastalarımızın sorun ve önerilerini kendilerinden veya aile yakınlarından tespit ederek, bu veriler eşliğinde sorumlu hekim ve hemşireler ile değerlendirme toplantısı düzenlediklerini söyledi.

diyaliz-hastalarinin-tercihi-devlet-hastaneleri-2.jpg

Tepe, tespit edilen problemlerin başında yoğunlukla hastaların diyetlerine uymadıkları, sürekli diyalize girmeleri nedeniyle psikolojik desteğe ihtiyaç duydukları ve bazı hastaların ulaşım sıkıntısı yaşadığını gözlemlediklerini söyleyen Tepe, "Bu problemlere yönelik olarak çeşitli kararlar aldık. Bu kararlar doğrultusunda diyalize giren hastalara eğitim hemşireleri tarafından diyet eğitimi verilmesine, diyalize girme aşamasında psikoloh tarafından psikolojik destek verilmesine karar verdik. Ayrıca ulaşım sıkıntısı yaşayan bazı hastalarımız için ise Sosyal Güvenlik Kurumu ve diğer ilgili kurumlar ile koordinasyon sağlanarak ortak çözüm yolları üretilmesine karar verdik. Rize'de il genelinde toplam 98 diyaliz cihazı ile 362 hastaya hizmet verildiğine ve bu hastaların yüzde 55'i, hastane servisleri tarafından, yüzde 23'ü kendi imkanları ile, diğer hastalarımız ise özel otomobiller ile diyaliz merkezlerine ulaşmaktadır" dedi.

diyaliz-hastalarinin-tercihi-devlet-hastaneleri-3.jpg